Hyppää sisältöön

Lexi Thompsonille uran viides hole in one LPGA Tourilla – lapsitähti joka ei noussutkaan lajinsa ykköseksi

Lexi Thompsonin uran ainoasta majorista on aikaa yli 6

USA:n ykköspelaajaksi profiloitunut Thompson on kova luu holaritilastoissa. Entinen lapsitähti ei kuitenkaan ole tehnyt odotettua läpimurtoa maailmanlistan kärkinimeksi.

Lexi Thompson upotti  torstaina näyttävästi pallonsa reikään rautysillä 147 metrin matkalta Pelican Golf Clubilla Floridassa. Onnistuminen oli LPGA Tourilla jo uran viides, joka on vasta 25-vuotiaalle pelaaalle upea määrä.

Kierrostulokseksi tuli 70, ja sijaluvuksi avauskierroksen jälkeen 22.

Thompsonin kohdalla rima menestyksen ja ulkopuolisten odotusten osalta on edelleen korkealla, vaikka Lexi-huuma on laantunut hänen hurjista teinivuosistaan. 

Hän oli Michelle Wien jälkeen USA:n kuumin lapsitähti, jota suoritti kouluaan yksityisopetuksessa kotonaan ja löi palloja lähes samoille mitoille PGA Tourin lyhytlyöntisimpien kanssa  

-Lexi Thompson pääsi US Openiin 12-vuotiaana karsintojen kautta, kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana

-Hän voitti ensimmäisen kerran LPGA Tourilla 16-v vuotiaana. Tuolloin hän oli kaikkien aikojen nuorin ykkönen pääkiertueella

-Maaliskuussa 2014, juuri 19 vuotta täytettyään Lexi Thompson voitti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran majorin, Kraft Nabisco Championshipin (ANA Inspiration).

USA:ssa ja etenkin LPGA:n markkinoinnista vastaavien keskuudessa odotettiin ja toivottiin Thompsonin nousevan Tourin kotimaiseksi tähdeksi ja vastavoimaksi korealaispelaajien dominoinnille.

Tämä ei ole toteutunut, vaikka floridalainen on napsinut yhteensä 11 voittoa LPGA Tourilla sijoittuen majoreissa 13 kertaa kymmenen joukkoon ilman voittoa.

LPGA Tourin kausi huipentuu US Openiin sekä Tour Championshipiin, jonka Thompson voitti 2018. 

US Openin mahdollinen valtaaminen nostaisi Lexi Thompsonin arvostusta pelaajana uusiin ulottuvuuksiin. 

Passin unohtaminen bägiin sotki Ladies Openin harjoituspäivän ohjelman

Imagonsa osalta hän ei lukeudu suosituimpiin pelikavereihin tai yleisön sytyttäjiin. Thompson on oman tiensä kulkija, joka kulkee kisaviikon aikana muita selvemmin omassa kuplassaan, usein varsin kireä ilme kasvoillaan.

Lexi Thompson sijoittui edellisvuoden US Openissa toiseksi.

Lexi Thompson sijoittui edellisvuoden US Openissa toiseksi.

GETTY IMAGES

Suurimpia otsikoita Thompsonista on viimeisten vuosien aikana revitetty hänen aiheuttamastaan kalabaliikista Evian Championshipin päätyttyä. Thompson unohti passin bägiinsä, joka oli lähdössä kymmenien muiden pelaajien varusteiden tavoin pakettiautolla Kanaalin yli Englannin puolelle Ladies Openiin.

Kun Thompson havaitsi unohduksensa, hänen apuhenkilönsä lähti pakettiauton perään passia noutamaan. Odottamisen johdosta kuljetus myöhästyi illan viimeisestä lautasta. Seurauksena oli usean kymmenen pelaajan harjoituskierroksen peruuntuminen/ siirtyminen seuraavalta päivältä, sekä valtavasti oikeutettua hampaiden kiristelyä ja päänpyöritystä mailojaan odotelleiden  pelaajien osalta.

LPGA Tour Florida, tuloslista

Etsi luettavaa