Hyppää sisältöön

Lentokone rikki – Big Bang -matkalaiset jumissa Bulgariassa

Ville Rantaa ei harmita

Paluulento lähtee aikataulusta poiketen maanantaiaamuna moottoririkon vuoksi. Sata suomalaista pelaajaa kuluttaa nyt aikaa golfia pelaten Mustanmeren rannalla.

GoGolfin Big Bang -matka sai odottamattoman käänteen perjantaina, kun Bulgarian Air Charter -lentoyhtiö ilmoitti koneen vasemman turbiinin vioittuneen, eikä varaosaa saataisi Bulgarian Varnaan kuin vasta sunnuntai-illaksi.

Matkassa olevat sata suomalaista golfaria joutuvat jäämään viikonlopun yli Lighthouse Resortiin pelaamaan golfia. Alun perin paluulennon piti lähteä lauantaina puolen päivän aikaan.

Jouko Piikin upea loppuasento.

”Alkuun oli kuultavissa pientä vastahankaa, mutta lentoyhtiön lupaus siitä, että loppumatkan golfit, ruoat ja juomat menevät heidän piikkiinsä, sai matkalaisilta kiitosta”, Big Bang -matkan kilpailuvastaava Jouko Piik sanoi.

Piikin tieto tavoitti kesken kierroksen BlackSeaRama-kentällä. Kierroksen jälkeen hän jäi odottamaan pelaajia ja kertomaan heille uutisen lähdön viivästymisestä. Luppoajan Piik käytti hyväkseen harjoittelemalla svingiä kentän klubirakennuksen edustalla olevassa amfiteatterissa.

Helle hellii matkalaisia

Viikonlopuksi Cape Kaliakraan on povattu auringonpaistetta ja 25 asteen lämpötilaa. Osa matkalaisista koki olonsa niin tukalaksi, että he päätyivät vilvoittelemaan Mustanmeren turkoosiin veteen hetkeksi.

”Loistava juttu. Aurinkoa ja golfia koko viikonlopun, mikäs sen mukavampaa”, kommentoi jutun pääkuvassa oleva Ville Ranta, joka on Ringside Golfin puheenjohtaja.

Mustanmeren vilvoittava syleily viilensi pelaajan perjantaina.

Uuden aikataulun mukaan kone lähtee Suomeen klo 9.07 ja on perillä noin kolme tuntia myöhemmin. Bulgarian Air Charterin viestintäpäällikkö Gyorges Himolokolis pahoittelee viivästystä. Hänen mukaansa turbiinin viotti se, että kone oli laskeutumisvaiheessa lentänyt lintuparveen, mikä oli hajoittanut lentokoneen turbiinimoottorin.

”Emme ole täysin varmoja siitä, mikä lintu oli kyseessä, mutta lentovuorossa olleen perämiehen mukaan siivekäs oli ollut mitä suurimmalla todennäköisyydellä pelecanus onocrotalus eli pelikaani”, Himolokolis sanoi.

Suomen suurin golfmatka

Matkustajille onnettomuus ei aiheuttanut vaaraa, sillä miehistö onnistui tuomaan koneen Varnan lentokentälle toisen moottorin turvin.

GoGolfin Big Bang on suurin Suomesta koskaan järjestetty golfmatka ulkomaille. Matkaan lähti sata pelaajaa, jotka kiersivät neljän päivän aikana kolmea kenttää: Lighthouse Resort, BlackSeaRama ja Thracian Cliffs. Viikonloppuna pelit jatkuvat Lighthouse Resortin hienolla kentällä.

Etsi luettavaa