Hyppää sisältöön

Lentojen peruuntuminen ja Emiratesin pilalla olevat viheriöt harmittavat Mikko Korhosta: ”Kyllä niillä nyt pelaa”

Mikko Korhonen alitti torstaina parin kahdella lyönnillä.

Lentoliikenteen alasajo koronakuplassa aiheuttaa harmaita hiuksia huippugolfareille. Mikko Korhonen harmitteli Dubain-kisan alla sitä, kuinka päästä ensi viikoksi Saudi-Arabiaan pelaamaan ja sieltä kisan jälkeen kotiin.

Koronaepidemia ja ärhäkästi tarttuvan uuden virusmuunnoksen leviäminen aiheuttavat päänvaivaa myös huippugolfareille.

Lentoja perutaan, kun rajoja suljetaan taudin leviämisen ehkäisemiseksi, mikä puolestaan luo omia haasteita eri puolilla maailmaa kisojen perässä reissaaville golfammattilaisille.

Tähän ongelmaan otti tänään kantaa tiedotteessaan Mikko Korhonen, joka varaa itse lentonsa kisapaikoille ja takaisin.

”Päänvaivaa tuottaa lähinnä jo seuraava viikko, Saudit, sinne lentoja aika huonosti ja samoin sieltä kotiin. Vähän kysytään hermoja, kun yhtiöt peruvat vuorotellen lentoja”, Korhonen kertoi tiedotteessa.

Saudi-Arabiassa pelataan ensi viikolla kauden kolmas kilpailu. Se on samankokoinen kuin tällä viikolla pelattava Dubai Desert Classic, jossa Korhonen on niin ikään mukana. Molemmissa kisoissa jaetaan ranking-pisteitä 4 250 eli kyseessä on isohko kilpailu ja siksi sinne olisi tärkeä päästä mukaan.

Dubain-kisaan Korhonen lähtee hyvillä mielin. Alla on sijoitus 15:nneksi Abu Dhabi Championshipissä, joka oli peräti 8 000 pisteen Rolex Seriesin kilpailu. 

”Ei ole tarvetta sen kummempiin muutoksiin, uuteen viikkoon lähdetään samoilla kujeilla. Kenttä on hyvinkin tuttu aikaisemmilta vuosilta ja kova osallistujalista on taas tiedossa”, Korhonen kertoi.

”Valitettavasti greenit ovat Emiratesilla menneet pilalle, joku tauti ilmeisesti iskenyt. Kyllä niillä nyt pelaa, mutta eivät ne ole ihan totuttua tasoa.”

Korhosen peliseurana kisassa ovat Richard McEvoy ja Chris Wood. Miesten starttiaika on torstaina klo 9.30 Suomen aikaa. Korhosen lisäksi kisassa ovat mukana Sami Välimäki, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen.

Lähtöajat torstaina

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa