Hyppää sisältöön

Lehtitieto: Annika Sörenstamista Augusta Nationalin jäsen

Annika Sörenstam kuvattiin vuonna 2019 Augusta National Golf Clubilla Augusta Women's Amateur -kilpailun yhteydessä Bubba Watsonin ja Lorena Ochoan kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Golfweek kertoi, että ruotsalainen golflegenda Annika Sörenstam on päässyt jäseneksi Augusta National Golf Clubiin.

Annika Sörenstam on päässyt Augusta National Golf Clubin jäseneksi, uutisoi Golfweek-sivusto, joka perustaa uutisen useisiin nimettömiin lähteisiin. Julkaisun mukaan 53-vuotias Sörenstam olisi saanut jäsenyyden tarunhohtoiseen golfklubiin aiemmin lokakuussa.

Augusta Nationalin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta uutista golfsivustolle. Myös Mike McGee, joka on Sörenstamin aviomies ja manageri, ei puhua pukahtanut aiheesta.

Syy hiljaisuuteen on se, että Augusta National suojelee jäsenistönsä yksityisyyttä. Klubiin arvioidaan kuuluvaan noin 300 jäsentä, joista suurin osa on varakkaita ja vaikutusvaltaisia miehiä. Naisjäseniä klubi alkoi hyväksyä vasta vuonna 2012. Ensimmäisten joukossa jäsenyyden sai Yhdysvaltain silloin ulkoministeri Condoleezza Rice.

Augusta National tunnetaan erityisesti siitä, että se järjestää vuosittain Masters Tournamentin, joka on perinteisesti kauden ensimmäinen miesten major-turnaus.

Ruotsalainen Sörenstam on kaikkien aikojen menestyksekkäin naispelaaja, joka voitti urallaan peräti kymmenen majoria. Nykyään Sörenstam on kansainvälisen golfliiton IGF:n puheenjohtaja. Hän pelaa edelleen myös jonkin verran kilpaa. Vuonna 2021 hän voitti US Women’s Senior Openin.

Etsi luettavaa