Hyppää sisältöön

Leevi Hellberg mitalijahdissa Vierumäellä – Suomen joukkue nousi 16:ksi

Leevi Hellbergilla on lauantaina edessään golfuransa toistaiseksi merkittävin kierros

European Young Mastersin viimeisenä päivänä katseet ja odotukset kohdistuvat Koski-Golfin Leevi Hellbergiin (72-72,par) joka on henkilökohtaisesssa sarjassa kuudentena.

Alle 16-vuotiaiden EM-kilpailuissa Vierumäellä kärkipelaajat tekivät hienoissa olosuhteissa mainioita tuloksia, vaikka torstain tapaiseen birdieiloitteluun ei yllettykään.

Poikien kisassa Saksan Tim Wiedemeyer johtaa tuloksella -8 (65-71),  lyönnin päässä toisena on  Espanjan Jorge Siyuan Hao -7 (67-70). Kaksikko on karkumatkalla muusta pakasta.
 Pronssimitalissa on kiinni kymmenisen pelaajaa vain neljän lyönnin sisällä.

Suomalaisten toiveet kohdistuvat Leevi Hellbergiin, joka  jakaa kuudetta sijaa (72-72,par). Jossiteltavaakin jäi, Hellberg teki viidellä viimeisellä kolme bogia.
Arttu Kulmala terävöitti otteitaan. Tuloksellaan +16 (83-77) hän on  jaetulla sijalla 42. yhteensä 55:n pelaajan joukossa.

Sandra Palin ja Josefiina Anttila paransivat 

Tyttöjen sarjassa kärkipaikan nappasi Denisa Vodickova. Tsekki -7 (69-68),  ottaen kolmen lyönnin irtioton ennen Saksan Helen Briemia (-4/69-71) ja Belgian Savannah de Bockia (-4/71-69).
Suomen Sandra Palin (+18/82-80) ja Josefiina Anttila (+26/90-80) paransivat peliään, mutta tuskailivat  edelleen Cooken kaltevilla viheriöillä.

Sanda Palinilla on ennen viimeistä kierrosta kärkikymmenikön viimeiseen pelaajaan matkaa.15 lyöntiä

Sanda Palinilla on ennen viimeistä kierrosta kärkikymmenikön viimeiseen pelaajaan matkaa.15 lyöntiä

Oscar Lindell

Kärjen ja häntäpään väliset erot tyttöjen sarjassa ovat varsin suuria. 43:n pelaajan kisassa Palin on ennen päätöskierrosta 34.

Joukkuekilpailussa Saksa tukevoitti johtoaan (-13), Espanja (-5) on toisena ja lyönnin päässä siitä Ranska (-4). Suomi on sijalla 16. tuloksella +34.

”Paremmin kun eilen, ylimääräinen jännitys oli saatu karistettua pois. Kaikilla pelaajilla oli pelissä paljon hyvää, mutta se ei kantanut ihan kierroksen loppuun asti. Eväitä on parantaa edelleen, vieläkin griineillä ja niiden ympäristössä on turhan paljon ohjelmaa”, valmentaja Mikael Mustonen kertoo Suomen joukkueen pelistä.

Joukkuehenki on erinomainen, ja pelaajat tukevat toisiaan.
”Täytyy vaan antaa mennä eikä jättää mitään kentälle. Pronssi olisi mahtava saavutus”, Mustonen ennakoi etenkin Hellbergin lähtökohtaa finaalikierrokselle.

Pelit käynnistyivät Vierumäellä lauantaina jo 7.30. Leevi Hellbergin starttiaika Cooke Coursella on 13.00.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa