Hyppää sisältöön

Lee Westwood: ”Nautin pelaamisesta enemmän kuin parhaina vuosinani”

Lee Westwood ei jäänyt murjottamaan tappiota

Lee Westwood tarttui kakkostilallaan vahvasti kiinnni paikkaan Ryder Cupissa. Bryson DeChambeau osoitti TPC Sawgrassissa, että hänellä on työkalupakissa paljon muutakin kuin pitkät avaukset.

Lee Westwood sijoittui sekä Arnold Palmer Invitationalissa kuin myös Players Championhipissa toiseksi johdettuaan ennen viimeistä päivää.

Pettynnyt hän ei kuitenkaan ollut TPC Sawgrassin kisan jälkeen, vaikka voitto lipesi käsistä pitkälti huonojen avausten johdosta.

Tennistermein, Westwoodin avaukset etenkin väylillä 2,4,11 ja  olivat helppoja, pakottamattomia virheitä, joista hän maksoi kovaa hintaa.

Viimeisellä par-viitosella, 16:lla lähestyminen rautakolmosella osui puuhun ja painui bunkkeriin.

”Minulla ei ollut tällä viikolla pientä puuta bägissä. Spooni olisi siinä tilanteessa ollut liikaa”, Westwood selvitti mailavalintaansa. 

DeChambeau teki väylällä eaglen, Thomas edellisessä ryhmässä birdien ja Westy vaikeamman kautta parin.

”En ansainnut voittoa, löin muutaman huonon avauksen. Jalatt tuntuivat raskailta, en päässyt liikkeelle”, hän kertoi mediatilaisuudesssa.

”Kokonaisuutena olen näihin kahteen viikkoon erittäin tyytyväinen. On ilo ja etuoikeus pelata maailman parhaien kanssa. Nautin pelaamisestani enemmänn kuin ollessani urani huipulla. Sillon otin pelin usein aivan liian vakavasti”, maailmanlistalla 19:ksi noussut Westwood totesi.

Sunnuntaina hänellä oli vahva päivä putteri kädessään. Neljän päivän puttitilastoissa  (Strokes Gained) hän oli kolmas.

Kenttäpeli takelteli avausten ja lähestymisten osalta. 

Arnold Palmer Invitationalissa hän oli tiiltä griinille paras..

Seuraavan kerran hän starttaa  jo torstaina West Palm Beach Gardensissa PGA Tourin pelattavassa Honda Classicissa. 

Ennen Mastersia hänellä on osallistumisoikeus myös WGC:n reikäpelimestaruuteen.

Vahva alkuvuosi on vienyt Westwoodin jo tilanteeseen, jossa paikk pelaajana Ryder Cupissa on hyvin todennäköinen, ei vielä kuitenkaan varma. 

Vire on ollut viimeisten kuukausien aikana niin vahva, että menestystä oletettavasti tulee keväällä ja kesällä tasaiseen tahtiin lisää. Westwood pelasi Ryder Cupissa yhtäjaksoisesti 1997-2016.

Pariisissa 2018 hän oli apulaiskapteeni..

Maailmalistalla hän on ansainnut kalenterivuoden 2021 aikana eurooppalaisista toiseksi eniten pisteitä Paul Caseyn jälkeen.

Bryson DeChambeaun rautanelonen rikkoontui

Bryson DeChambeaun sunnuntain peli lähti väärään neljännen reiän kammottavasta topatusta avauksesta veteen hybridillä. Dropin jälkeen rautanelosella lyömänsä pallo lensi villisti oikealle.

”Maila rikkoontui lyönnissä, en kyennyt käyttämään sitä enää kierroksen aikana.”

Bryson DeChambeau nosteli bunkkerista palloa näyttävästi lipun juureen

Bryson DeChambeau nosteli bunkkerista palloa näyttävästi lipun juureen

GETTY IMAGES

Mainiosti DeChambeau kuitenkin toipui shokkituplastaan. Vaikka vire ei ollut ihan parhaasta päästä, kaudella jo kaksi kisaa voittanut bighitter taisteli loppuun asti voitosta.

Vaikuttavinta neljän päivän esityksessä olivat avausten sijaan (23.) lähestymiset, sekä vaikuttava tatsi lähipelissä, etenkin bunkkereissa.

Maailmanlistalla kolmas tila nosti hänet viidenneksi, jolla sijalla hän on ollut kahdesti aiemminkin.

Players Championship, Tulokset

Maailmanlista

Etsi luettavaa