Hyppää sisältöön

Lee Westwood ison kalan jahdissa Playersissa: ”Tärkeintä on, että pidän kentällä hauskaa”

Lee Westwood saa lauantaiina pelikaverikseen ainakin maanmiehensä Matthew Fitzpatrickin

Lee Westwood (-9) johtaa Players Championshipia ennen maanmiestään Matthew Fitzpatrickia (-8)

TPC Sawgrassin kentällä kisa etenee eurooppalaiskonkarien johdolla, vaikka hallitseva mestari  Rory McIlroy (79-75,+10) oli myös toisena päivänä sekaisin kuin seinäkello.

Torstain jälkeen johtaneen Sergio Garcian (65-72,-7) puttipeli kääntyi yhdessä yössä loistavasta kehnoksi, silti hän jakaa kolmatta sijaa.

Pääosaan ja kisan johtoon nousi Lee Westwood (69-66,-9) jonka vahvuudeksi nousi, yllätys, yllätys hänen heikoin osasensa, puttaaminen.

Westy voitti muita pelaajia viheriöillä perjantaina keskimäärin 4,382 lyöntiä. Hän teki kuusi birdietä ja selvisi vahvan kenttäpelin siivittämänä kierroksestaan ilman bogeja.

”Pelasin erinomaisesti. Kaikki osa-alueet toimivat. Edellisen viikon vahva esitys on  tuonut lisää itseluottamusta. Minulla on hyvä olo kentällä”, Westwood listasi kärkipaikkansa taustoja.

Arnold Palmer Invitationalissa hän oli paras tiiltä viheriölle Strokes Gained -tilastossa, mutta putteri kädessään hävisi Bryson Dechambeaulle kisan voiton lopulta yhdellä lyönnillä..

TPC Sawgrass ja Players Championship ovat olleet englantilaiselle kohtuulllisen hyvää metsästysmaata. Hän oli jo kahdella ensimmäisellä osallistumiskerrallaan (1998-1999) viides ja kuudes.

2010-luvulta on kolme muuta top 10-sijoitusta, niistä paras neljäs.

Voittoon yltäminen Playersissa lähes 48 vuoden iässä olisi hänen koko uransa ylivertaisesti suurin saavutus.

”Olen työskennellyt muutaman vuoden ajan psykologin kanssa. Keskitymme käytännössä vain omaan prosessiini  (harjoitteluun, pelaamiseen). Ainoa asia jota kykenen kontrolloimaan kentällä on oma tekemiseni, sekä se, että minulla on hauskaa”, erittäin vapautuneelta ja onnelliselta jo pidemmän aikaa vaikuttanut Lee Westwood kertoi medialle perjantain kierroksensa jälkeen.

Kuinka peli ja putti sitten viikonloppuna kestää?. Westwood on pelannut USA:ssa vahvasti Playersin lisäksi lähes loppuun asti kaikissa kolmessa majorissa sekä muissa isoissa kisoissa, mutta voitto on viimeistään päätospäivänä livennyt käsistä. Tuleva viikonloppu on taas yksi suuri mahdollisuus kentällä, joka lay-outin puolesta sopii hänelle huomattavasti paremmin, kuin useimmille muille supertähdille.

Westwoodilla on kaksi verraten pienen PGA Tourin kisan voittoa vuosilta 1998 ja 2010.

Viikonloppuna Players Championshipissa tapahtuu keskimäärin tavanomaista enemmän muutoksia tulostaululla etenkin dramatiikkaa tarjoavilla 16:lla ja 17:lla. 

Supertähdistä parhaissa asemissa ovat Bryson DeChambeau (-6) torstain avausysin (+3) jälkeen vahvasti noussut Jon Rahm (-4),  Paul Casey (-4), Justin Thomas (-2), sekä Dustin Johnson (-1).

Torstaina pallon merkkaamisesa henkisesti uinahtanut, ja kaksi penaltia saanut Viktor Hovland (+2) putosi jatkosta kahden lyönnin marginaalilla…

Players Championship, tulosseuranta

Etsi luettavaa