Hyppää sisältöön

Lee Westwood avioitui Las Vegasissa – hakee US Openissa revanssia vuodelta 2008

Lee Westwood ja Helen Storey ovat seurustelleet vuodesta 2015 alkaen

European Tourin Race to Dubai -listan voittaja Lee Westwood talutti perjantaina vihille pitkäaikaisen elämänkumppaninsa ja caddiensä Helen Storeyn.

Huippugolfarien ykkösketjuun jo 1990-luvun toiselta puoliskolta kuulunut Englannin Lee Westwood haki vauhtia ja latausta seuraavan viikon US Openiin Las Vegasista. 
”Westy” päivitti sosiaaliseen mediaan kuvaa muun muassa NHL:n pudotuspelin katsomosta, hieman myöhemmin myös ilmoituksen avioitumisestaan samassa kaupungissa perjantaina.

Westwood ja  hänen tuore nuorikkonsa Helen Storey tutustuivat toisiinsa golftähden ystävän ja liikekumppanin Graham Wylien kautta.  Wylie on naimisissa Helen Storeyn sisaren kanssa. Wylie omistaa Close House Golf Clubin, jota Westwood sopimuksen kautta edustaa.

Helen Storey ja Westwood aloittivat seurustelun vuonna 2015 pian Westwoodin erottua ensimmäisestä vaimostaan, ja lastensa äidistä  Laurae Coltart Westwoodista.
Storey on työskennellyt pitkään liikunta-alalla, muun muassa personal trainerina.

Westwoodin caddienä Storey on toiminut osa-aikaisena vuodesta 2018, jolloin Westy lopetti yhteistyön legendaarisen Billy Fosterin kanssa.

“Mielestäni Helenilla on melkoinen osa Leen nykyisessä menestyksessä. Hän pitää Leen kentällä rauhallisena, oikeisiin asioihin keskittyneenä ja hyvällä tuulella.  Helen Storey on Leen salainen ase”, kehui englantilaisen tiukassa taistossa Arnold Palmerin kutsukisassa kukistanut Bryson DeChambeau.

Lee Westwood johti US Openia Torrey Pinesissa 2008

Westwood on voittanut pitkällä urallaan 44 kertaa ympäri maailman, pelannut yhdeksän kertaa Ryder Cupissa ja ollut kolmasti European Tourin ykkönen kauden päätteeksi.
Majoreissa hänen saavutuksensa ovat myös upeita. Kolmen kakkotilan lisäksi hän on ollut kuudesti kolmas. Vain voitto puuttuu.

Lee Westwoodilla oli yhdeksän reikää ennen US Openin päätöstä pelikaveri Tiger Woods otteessaan ja koko kilpailussa lyönnin johto

Lee Westwoodilla oli yhdeksän reikää ennen US Openin päätöstä pelikaveri Tiger Woods otteessaan ja koko kilpailussa lyönnin johto

GETTY IMAGES

Yhden upeimmista majoreistaan Westwood pelasi vuoden 2008 US Openissa.  Hän nousi kolmannella kierroksella lyönnin päähän johtaneesta Tiger Woodsista. 
Kun neljättä ja ratkaisevaa kierrosta Torrey Pinesissa oli pelattu yhdeksän reikää, oli Westwood yksinään kisan kärjessä. Kympin bogeyn jälkeen Woods tuli rinnalle.

Viimeiselle reiälle lähdettäessa yllättäjä Rocco Mediate oli yksinään kärjessä. Woods ja Westy tarvitsivat birdien päästäkseen uusintaan.  Molemmilla oli muutaman metrin birdieputti.
Woods upotti, Westy jäi omansa missattuaan lyönnin päähän kolmanneksi.

Leikkauskunnossa olleella polvellaan Woods kitkutteli voittoon maanantain uusinnassa ja meni leikkaukseen, jonka jäkeen hän palasi kentille vasta yhdeksän kuukautta myöhemmin maaliskuussa 2009.
Tiger on (ennen Mastersin 2019 voittoaan) nimennyt Torrey Pinesin ykköstilan uransa arvokkaimmaksi.

48-vuotias Lee Westwood sävähdytti Helen Storey caddienään 2020  Race to Dubain finaalikisassa sijoittumalla toiseksi. Pelikaverina oli sunnuntaina Sami Välimäki.
Maaliskuussa 2021 Westwood & Storey nousivat otsikoihin sijoittumalla toisiksi sekä Arnold Palmerin kutsukisassa, kuin myös Players Championshipissa.

Viimeiset kuukaudet ovat olleet menestyksen osalta hiljaisempia. Westwoodin mahdollisuuksia US Openissa menestymiseen 48-vuotiaana pidetään varsin pieninä.
Vaikkei ykköstilaa tulisikaan, hyvä sijoitus vahvistaisi hänen asemiaan Ryder Cup -joukkueeseen nousemiseksi.

Varmaa on ainakin se, että US Openin harjoituspäivinä Lee Westwood ja Helen Storey saavat tavanomaistakin enemmmän huomiota ja onnitteluita osakseen.

US Open

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Lee Westwood (@westwood_lee) jakama julkaisu

Etsi luettavaa