Lee Hodges toteutti unelmansa 3M Openissa – Justin Thomasin Ryder Cup -tuska jatkuu

Lee Hodges iski kultasuoneen kilpailussa, joka oli hänelle PGA Tourilla 65. KUVA: GETTY IMAGES

Hodges saavutti ensimmäisen ykköstilansa PGA Tourilla kisan ennätystuloksella -24. Justin Thomas karsiutui, seuraavan viikon kisassa hänellä on jo selkä seinää vasten pitääkseen mahdollisuutensa Ryder Cup -joukkueeseen pääsystä hengissä.

Alabamasta kotoisin oleva 28-vuotias Lee Hodges vei ylivoimaisella esityksellään jännityksen 3M Openissa. Hän johti kisaa torstaista alkaen pelattuaan tuloksen 63,-8. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa oli jo viisi lyöntiä, ja kisan päätyttyä seitsemän.

Hodgesille voitto toi paitsi 1,4 miljoonan dollarin shekin, myös paikan kauden 2024 The Mastersiin, Tournament of Championsiin, sekä elokuun puolivälissä käynnistyviin FedEx Cupin finaaleihin.

Ammattilaisena Hodges on pelannut jo vuodesta 2018. PGA Tourilla kisoja on voiton jälkeen takana 65.

Seuraavan viikon kisan jälkeen 70 listan parasta pääsee mukaan ensimmäiseen kolmesta finaalista. Toiseen kisan pelaajamäärä on 50, Tour Finalissa on mukana 30 parasta.

Hodges (33.) nousi listan voitollaan lähes 40 sijaa.

Hänen sunnuntain pelikaverinsa J.T. Poston nousi ennen viimeistä reikää kolmen lyönnin päähän, mutta isolla riskillä voittoa tavoitellessaan roiski palloja veteen, teki kahdeksikon, joka maksoi hänelle tuplabogiin tai sitä pienempiin lukuihin verrattuna $ 260 000.

Kakkostila yksinään olisi tuonut $ 850 000, kahden muun pelaajan kanssa jaettuna tienestit olivat $ 590 000.

Justin Thomas ui syvissä vesissä

Maailmanlistan entinen ykkönen, edelliskauden PGA Championshipin voittaja Justin Thomas tuli 3M Openiin kovat paineet niskassaan. Paikka syksyn Ryder Cup -joukkueeseen on lipsumassa käsistä.

Thomas on karsiutunut kuluvalla kaudella The Mastersista, U.S. Openista ja The Openista kahden kierroksen jälkeen. Myös neljännen majorin, PGA Championshipin 60:s sija on vaikutukseltaan miinusmerkkinen.

Kesäkuun alun jälkeen hän on karsiutunut kuudesti kahdeksassa kilpailussa, joista 3M Open oli viimeinen.

Oman kisansa päätyttyä jo perjantaina, Thomasilla oli aikaa seurata hyytävissä olosuhteissa viikonloppuna pelattua Senior Openia.

Thomas putosi FedEx Cupin pisteissä sijalle 79:s ennen viimeistä runkosarjan kisaa, Wyndham Championshipia.

Jollei hän kykene siinä pelaamaan itseään kärjen tuntumaan ja nousemaan 70:n joukkoon, samalla FedEx Cupin finaaleihin, on tie Ryder Cupiin tukossa.

Kapteeni Zach Johnsonilla on runsauden pulaa hyvistä pelaajista ilman Thomasiakin, joka varmasti pistää kaikkensa pelin torstaina käynnistyvässä kisassa.

Viikon näyttävin lyönti kuuluu Nick Hardylle, joka ei jarrutellut avauskierroksella jouduttuaan svingaamaan puun takaa. Lopullisella tuloslistalla Hardy oli 13.