Lauri Ruuskalla vahva nousu Irlannissa: ”Tuloksenteko ei ole vielä lyöntien mahdollistamalla tasolla”

Lauri Ruuskalla on hyvä neljän kilpailun jakso meneillään. Voitto Finnish Tourillta, missattu cutti CT:lla, sekä kahdeksas ja 32:s sija Challenge Tourilla. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska (71-70-73-69,-1) säästi parhaan kierroksensa viimeiseksi, ja nousi 20 sijaa Headfort Golf Clubilla pelatussa Challenge Tourin kisassa. Tuloslistalla 32:ksi päätynyt Ruuska jäi voittaja Brandon Robinson Thompsonille 11 lyöntiä.

Lauri Ruuskalla oli ensimmäistä kertaa mailapoikanaan CT:n kisassa valmentaja Petteri Nykky, joka aloitti Ruuskan koutsaamisen loppuvuodesta 2022.

”Pidän tärkeänä sitä, että näen aitiopaikalta sen, mitä pelaaja tekee, ja kuinka hän reagoi eri tilanteisiin”, Nykky perusteli reissua kisaan, johon osallistui myös toinen hänen valmennettavansa, amatööri Markus Luoma.

Hänen urakkansa päättyi kahteen kierrrokseen (+2) kolmen lyönnin marginaalilla. Luoma toimi Ruuskan caddienä kolmannella kierroksella Nykyn seuratessa peliä kentän laidalla.

”Kenttä oli erinomainen, fyysisesti raskas. Pojat määrittelivät, että yksi parhaista koko kaudella. Paksut raffit johtivat siihen, että avauksissa oli tärkeää pysyä väylillä.”

”Late esitti ehjää hyvää peliä. Tuloksenteko ei ole vielä lyöntien antamien mahdollisuuksien tasolla. Yksi turha tupla ja pari lyhyttä puttia livahtivat ohi.”

”Näkemykseni siitä, miten voimme tekemistä kehittää avartui melkoisesti. Laurilla on helkutin hyvät mahdollisuudet nostaa tasoaan kisoissa”, Petteri Nykky analysoi.

Irlannissa Ruuska selviytyi viimeisestä kierroksesta kahdella bogilla tehden tuloksekseen 69,-2.

Jatkoonpääsy oli kauden neljäs kymmenessä kisassa, ja toinen putkeen. Edellisviikolla hän saavutti CT-uransa toisen top 10-sijoituksen (8.)
Ruuskan heinäkuuhun mahtui myös voitto Pirkkalassa pidetystä Finnish Tourin kilpailusta, joten reilun neljän viikon jakso oli todella hyvä.

Suomalaisista pääsi jatkoon myös Casper Simberg (+7) jonka sijoitus oli 60.