Hyppää sisältöön

Lauri Ruuskalla superkierros karsintafinaalissa: Katso kierros videolta!

Lauri Ruuska voitti uusinnassa aiemmin tänä vuonna

European Tourin karsintafinaali tuli puoliväliin sunnuntain kierroksen jälkeen. Kaikki neljä suomalaista ovat vielä vähintään kohtalaisen hyvin kisassa mukana. Lauri Ruuska nousi tuhkista taisteluun European Tourin paikasta.

Suomalaisten tilanteet European Tourin karsinnoissa kolmen kierroksen jälkeen ovat seuraavat: Sami Välimäki (-7) T11, Lauri Ruuska (-3) T46, Juuso Kahlos (-2) T62 ja Janne Kaske (+1) T111.

Sunnuntain kierroksella lähtiessä Lauri Ruuska oli tippunut heikkoon tulokseen lauantaina epäonnistuttuaan kierroksen lopussa. Tuloksesta +4 ponnistanut Ruuska takoi kuitenkin sunnuntaina korttiin koko päivän parhaan tuloksen 64 (-7), jolla nousua tuli päivän aikana peräti 89 sijaa! 

Ruuskan kierros piti sisällään viisi birdietä ja yhden eaglen. Mies oli syystäkin tyytyväinen ja kertoi syyn löytyneen kärsivällisyydestä, ei niinkään sisuuntumisesta lauantain epäonnistumisten jälkeen. Vielä kolme reikää ennen lauantain kierroksen loppua Lauri oli kisaa tuloksessa +6 ja viimeisten joukossa. Seuraavat 21 reikää hän on pelannut -9 ja ollut koko kentän paras pelaaja nousten kiinni jatkopaikkaan. 

”Ei niinkään sisuuntumista, vaan päin vastoin. Eilen oli vähän kärsivällisyys koetuksella kun peli tuntui jatkuvalta tuhlailulta. Tänään sain vahvan startin ja se auttoi pysymään rentona läpi kierroksen auttaen hyvään tulokseen”, Ruuska viestitti. 

Paikalla oleva Ruuskan isä Osmo kuvasi jälleen upean videon onnistuneesta päivästä. Se kannattaa katsoa alusta loppuun alta! 

Maanantai on todella tärkeä kierros. Jos Ruuska onnistuu pysymään 70 parhaan joukossa, avaa se paikan kahdelle viimeiselle kierroksella varmistaen vähintään pelioikeuden Challenge Tourille, jota hänellä ei vielä ole. Toki tavoite on jatkaa komeaa nousua ja lentää kohti European Tourin korttia! 25 parasta saa keskiviikon viimeisen kierroksen jälkeen pelioikeuden kiertueelle. Kyseiseen joukkoon mahtuu kolmen päivän jälkeen tuloksella -6. 

Juuso Kahlos on niin ikään huomenna ison paikan edessä. Hän on kiinni viimeisessä jatkopaikassa tuloksessa -2. Par tulos tai sen alle riittänee varmistamaan Challenge Tourin pelioikeuden. Parin ylitys tarkoittaisi, ettei karsinnoista jäisi käteen kokemuksen lisäksi mitään kategoriaa. 

Sami Välimäki jatkaa ainoana suomalaisena kiinni European Tourin pelioikeudessa. Välimäki kävi pariin otteeseen kilpailun kärjessä sunnuntain kolmannella kierroksella, mutta heikko lopetus tiputti Samin kärjestä. 

Sunnuntain kierros oli hyvin hallussa ennen viimeistä reikää. Tuloksessa -1 päiväänsä ollut nokialainen jakoi kolmatta sijaa, mutta tupla viimeisellä tiputti kahdeksan sijaa jaetuksi 11:nneksi. Välimäki pääsee huomenna kentistä ”selkeämmälle”, Lakes Courselle hakemaan uutta nousua. 

Kisan kärjessä on tanskalainen Benjamin Poke tuloksella -12.

Maanantain neljännen kierroksen jälkeen 70 parasta, sekä jaetut sijat etenevät kahdelle viimeiselle kierrokselle. 25 parasta pelaajaa saa pelioikeuden European Tourille. 

Tulospalvelu:

Etsi luettavaa