Hyppää sisältöön

Lauri Ruuskalla näytön paikka Timberlake Finnish Openissa

Lauri Ruuskan peli kulkee PGA de Catalunyassa

Isäntämaaan pelaajat saavat Alastarossa kovan haasteen Nordic Leaguen huipuilta torstaina käynnistyvässä 54-reiän kilpailussa.

Nordic Golf Leaguen Suomen osakilpailu, Timberwise Finnish Open hosted by Jaakko Mäkitalo pelataan Alastaro Golfissa 29.-31.8. Kiinnostavina suomalaisniminä kilpailuun lähtevät muun muassa Juuso Kahlos, Lauri Ruuska, Linus Väisänen ja Sami Välimäki.

Kilpailu palkintopotti on muhkea, 55 000 euroa.

Viime vuonna Finnish Openin voiton nappasi Ruotsin Stefan Idstam, joka saapuu puolustamaan titteliään. Yhteensä 153 pelaajan osallistujalistalta löytyy myös viime vuonna parhaana suomalaisena toiseksi sijoittunut amatööri Alex Hietala ja viime viikolla kolmannen Pro Golf Tourin voittonsa ansiosta Challenge Tourille noussut Sami Välimäki. Linus Väisänen on suomalaisista korkeimmalla Nordic Leaguen pistelistalla (15.s)

Nordic Golf Leaguen viimeisimmässä osakilpailussa Esbjerg Golfklubilla täysin ylivoimaisia otteita esittänyt Norjan Elias Valâs Falkenér Berthausen (71-66-69/-7), sekä seitsemän lyöntiä voittajaa heikommin pelannut Niklas Nørgaard Møller saapuvat molemmat hakemaan voittoa myös Alastaron kilpailusta. Miehet ovat pelanneet tasaisen varmasti Nordic Leaguen kilpailuissa pitkin kautta ja majailevatkin kiertueen rankingissa sijoilla 2. ja 3. Väriä pohjoismaisten pelaajien tähdittämään Suomen osakilpailuun tuo brasilialaispelaaja Fernando Hoff Lessa.

Suomalaiset eivät viime kilpailussa hätyytelleet kärkisijoja, joten näyttöhaluja riittänee torstaina käynnistyvässä kotimaan osakilpailussa. Nordic Leaguen rankingin sijaa 20. tällä hetkellä pitävä Lauri Ruuska lähtee Alastaron Finnish Openiin kaksijakoisista tunnelmista.

”Monivaiheinen kausi takana, joka on sisältänyt oikeastaan kahden näköistä peliä: on top10 kisoja ja missattuja cuteja peräkkäin”, Ruuska tiivistää kulunutta kauttaan.

”Hyvän kisan jälkeen on  tullut tunne, että voisin vaikka voittaa seuraavan kisan, mikä on taas aiheuttanut pientä lisäpuristusta. Sitten peli on lähtenyt väärään suuntaan”, Ruuska analysoi.

Yhteensä seitsemän top10 -sijoitusta tämän kauden Nordic League -kiertueen osakilpailuissa napannut Ruuska lähtee Alastaron Finnish Openiin selkeällä taktiikalla.

”Alastarossa ei kannata lähteä pelaamaan liian ahneesti. Pitää keskittyä osumaan väyliin ja pitää bogeyt pois kortista. Kokonaisuudessaan pitää pelata kärsivällisesti”

Toinen mielenkiintoinen suomalaisnimi Finnish Openin osallistujalistalla on huippupeliä ajoittain kauden aikana väläytellyt Juuso Kahlos. Kahlos herätti yleisön mielenkiinnon elokuun alussa Bråviken Openissa Ruotsissa, jossa hän selvitti kilpailun toisen kierroksen bogey free -tuloksella 61 lyöntiä (-11). Kahloksen 61 lyönnin kierros oli kilpailun paras kierrostulos kaikkien kilpailupäivien tulokset huomioiden.

”Kenttä ja olosuhteet kelien puolesta olivat silloin kunnossa, mutta toki birdiet vaativat hyviä lyöntejä. Myös putteri oli silloin todella kuumana”

61 lyönnin unelmakierros on samalla Kahloksen golfuran toistaiseksi paras henkilökohtainen kierrostulos. Huippukierros loi pelaajaan uskoa ja osoitti sen, että Kahlos on valmis jopa todella alhaisten kierrostulosten pelaamiseen.

”Oma taso on noussut koko ajan ja on tullut kehitystä. Se oli tuossa kisassa kiva, että kehityksen näki myös tuloksissa, eikä ainoastaan omassa fiiliksessä. Ne kun eivät aina mene käsi kädessä, että peli kehittyy ja tulokset paranevat”, Kahlos linjasi.

Viiden vuoden kuluessa pääkiertueelle

Omien sanojensa mukaan ensimmäistä virallista ammattilaiskauttaan pelaavan Kahloksen kauden isoin tavoite on liittynyt juuri kiertue-elämän ja ammattilaisuuden opetteluun. Tiukka kilpailutahti ja pitkät matkustuspäivät ovatkin vaatineet tuoreelta ammattilaisgolfarilta enemmän kuin mitä hän amatöörivuosien perusteella osasi odottaa. Kehon lisäksi koetukselle on joutunut myös mieli.

Juuso Kahloksen kauden toistaiseksi merkittävin saavutus on SM-kulta joukkuekisoissa Pickalan tiiimissä.

Juuso Kahloksen kauden toistaiseksi merkittävin saavutus on SM-kulta joukkuekisoissa Pickalan tiiimissä.

Juuso Kahlos, kotisivut

”Yllättävän raskasta puuhaa. Alkukaudella pelasin kuusi kilpailua putkeen ja viimeisissä kisoissa tuntui, että mieli ei enää pysynyt mukana”, muistelee Kahlos tiukkaa alkukauttaan.

Alastaron kentän suhteen Kahlos on samoilla linjoilla kuin Ruuskakin.

”Alastaron kenttä on tiukka tiiltä ja vaatii paljon väyläosumia. Vaatii järkevää peliä ja strategiaa”, Kahlos summaa.

Timberwise Finnish Openin jälkeen sekä Kahlos että Ruuska suuntaavat European Tourin karsintoihin – Kahlos Ruotsiin ja Ruuska Saksaan. Molempien silmissä siintävät entistä isommat peliareenat, mutta vasta kun aika on oikea.

”Viiden vuoden päästä näkisin itseni isoilla areenoilla. Vielä ei ole sen aika, mutta jos peli kehittyy samalla tahdilla, niin muutaman kauden päästä Euroopan kiertue on täysin mahdollinen”, linjaa Ruuska.

Kahloksen ajatukset kulkevat samoja reittejä.

”Ainoa mihin voin itse vaikuttaa, on treenata kovaa ja keskittyä kehittymiseen. Viiden vuoden päästä voisin kuvitella pelaavani Euroopan kiertueella”.

Finnish Openin tulosseurannan löydät täältä.

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa