Hyppää sisältöön

Lauri Ruuskalla henki päällä Tšekissä – heikko jakso pudotti kärjen tuntumasta

Lauri Ruuska tavoittelee viikonloppuna uransa kolmatta sijoitusta kärkikymmenikköön CT:n kilpailussa. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska (68-71,-5) oli D+D Real Czech Challengen kärkitaistossa toisen kierroksen puolivälissä ennen neljän reiän pimeää jaksoaan, jonka hän pelasi viisi yli. Matias Honkala joutui keskeyttämään pelin ennen toisen kierroksen alkua flunssan johdosta.

Lauri Ruuskalla on poikkeuksellinen kyky tehdä kovia nousuja ja yksittäisiä kierrostuloksia.

Panorama Golf Resort, Kácovissa pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa aamupäivällä perjantaina kiertänyt Ruuska oli parhaimmillaan yhteistuloksessa -8 ja tässä vaiheessa kisan kärkimiehiä.

Veto ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti. Sisääntulossa korttiin merkattiin neljän reiän jaksoon kolme bogia ja tupla. Näiden jälkeen hän rakensi vielä kierroksen viidennen ja kuudennen birdiensä saaden yhteistuloksekseen kisan puolivälissä (68-71,-5).

Sijoitus tullee olemaan kymmenennen sijan paikkeilla. Kisaa johtavaan Casey Jarvisiin (-9/33 reikää) oli kuitenkin vain neljä lyöntiä.

Viikonlopun kierrokset avaavat täten Ruuskalle mahdollisuuden näyttää potentiaaliaan, joka ammattilaisvuosina ei ole puhjennut sellaiseksi menestykseksi kuin amatööriura ja näyttävä lyöminen ovat antaneet odottaa.

Ruuskalle CT:n kisa on uran 60:s. Edelliskaudella hän oli Ruotsin kisassa kolmas, toinen sijoitus kärkikymmenikköön on vuodelta 2021, tuolloin Ruuska oli Sveitsissä kahdeksas.

Roope Kakko käynnisti toisen päivän neljällä perättäisellä birdiellä ja oli kahdeksan reikää kierrostaan pelattuaan sijaluvulla 34:s yhteistuloksella -2.

Alex Hietalan (+4) ja Lassi Burmanin (+18) pelit päättyvät kahteen kierrokseen.

Edellisen viikon Tanskan CT-kisassa kolmanneksi sijoittunut Matias Honkala jättäytyi flunssan johdosta torstain kierroksen (par) jälkeeen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa