Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska voittoon Nordic Leaguessa!

Lauri Ruuskan peli kulkee PGA de Catalunyassa

Tarina Golfin kasvatti Lauri Ruuska saavutti uransa ensimmäisen Nordic Leaguen osakilpailun voittoon tänään Uppsalassa.

Avauspäivänä kenttäennätystä Uppsala Golfissa sivunnut Lauri Ruuska onnistui pitämään muut takanaan viimeisellä kolmanne kierroksella. Voitto oli Ruuskalle ammattilaisuran ensimmäinen Suomen rajojen ulkopuolella ja antaa rutkasti pisteitä sekä itseluottamusta kohti seuraavia etappeja urallaan. Miro Veijalainen täydensi suomalaismenestystä sijoittumalla neljänneksi. 

Ruuskan voittotulos -15 koostui avauspäivän 65 lyönnin tuloksesta (-8) ja kahden viimeisen päivän tuloksista 68-71. Lyönnin päähän jäivät Ruotsin Rasmus Holmberg sekä Erik Oja

”Lähtökohta oli, että olin väsynyt viime viikon jälkeen. European Tourin karsinnat ja niistä karsiutuminen otti koville, joten pari päivää Suomessa teki hyvää. Golf Uppsalan kenttä tuntui itselle ja pelitavalle sopivalta, joten oli luontevaa jatkaa kisakautta tänne.” 

Viimeisellä kierroksella Ruuska vuorotteli etuysillä kaksi birdietä ja bogia. Takaysillä alkoi tulla onnistumisia kun hän aloitti sen birdieillä väylille 10 ja 11. Vielä 12:nnellakin oli mahtava paikka. 

”Jo etuysin lopussa meni hyviä birkkupaikkoja ohi, parin birdien jälkeen oli hyvä paikka, mutta otin kolme puttia lyötyäni par-vitosen kahdella päälle.” 

Loppu meni jännäksi. Ruuska päätti, ettei halua tietää tulosta. Hän otti 17:nnellä kolmen putin bogin ja oli viimeiselläkin vaikeuksissa. 

”Avaus karkasi oikealle ja oli mennä oikealta out of bounds. Se jäi onneksi sisään ja sain taisteltua hyvän parin. Tiesin, että täällä kaverit tulee kovaa takaa, mutta tällä kertaa riitti onneksi niukasti.” 

Ruuskan kausi on ollut menestyksekäs. Hän on muutaman vaikean vuoden jälkeen palannut omalle tasolleen. Voitto Nordic Leaguessa oli toki uran ensimmäinen, mutta Suomesta löytyy kesän ajalta jo kolme ykköstilaa. Nyt katseet on käännetty Nordic Leaguen kahteen viimeiseen kisaan. 

”Jos vielä kahdessa viimeisessä kisassa kulkee hyvin, niin tavoite on pääsä jopa rankingin viiden parhaan joukkoon, joka takaisi paikan Challenge Tourille.” 

Ruuska voitti jo täydet villit kortit CT:lle Finnish Tourin rankingin kautta, joten pelipaikkoja CT:llä tulee olemaan vaikka nousu viiden joukkoon ei toteutuisikaan. Onnittelu voittajalle!

 

Etsi luettavaa