Lauri Ruuska teki taas ennätyksen Vierumäellä – johtopaikka säilyi, mutta ero takaa-ajajiin supistui

Lauri Ruuska (vas.) ja caddienä toimiva valmentaja Petteri Nykky tekevät suurella todennäköisyydellä pohjatuloksen aamupäivän pelaajista kahden ensimmäisen kierroksen osalta. KUVA: TOMI NATRi

Tuloksen 59,-12 ensimmäisenä päivänä pelannut Lauri Ruuska aloitti kierroksensa kahdella birdiellä, mutta huippukierroksen tapainen flow hävisi päivän edetessä. Lyöntejä kertyi 70, peräti 11 enemmän kuin torstaina.

TarinaGolfin tähti Lauri Ruuska oli pelinsä osalta hyvin hereillä perjantain aamukierroksen käynnistyttyä klo 8.20.

Kahdella ensimmäisellä reiällä hän teki birdiet.

20 reikää pelattuaan Ruuska oli CT:n kisaa 14 alle parin, joka on varmuudella suomalaisten kaikkien aikojen paras noteeraus.

Se on mahdollisesti myös koko kiertueen ennätys 20:n ensimmäisen reiän aikana.

Haastajat nousivat lähemmäksi

Kierroksen kolmas reikä tuotti kisan ensimmäisen bogeyn, joita kertyi päivän aikana kolme.

Väylillä 4-9 Ruuska kirjautti korttiinsa parit.

Birdietön jakso kesti kahdeksan väylää, yli kaksi tuntia.

Ruuska onnistui kääntämään pelinsä hetkeksi uuteen nousuun 11:n ja 12:n birdeillään.

Edellisenä päivänä Cooke Coursen toisen yhdeksikön kuusi alle pelannut Ruuska sortui kuitenkin tekemään bogeyt väylille 14 ja 16.

Kierrostulokseksi tuli 70,-1.

Yhteistulos -13 pitää hänet ainakin aamupäivän pelien jälkeen kisan kärjessä. Ero haastajiin tulee kuitenkin supistumaan. Avauspäivän superkierros jätti seuraavat neljän lyönnin päähän.

Kristoffer Broberg ( 64-67,-11) nousi aamupäivän pelaajista lähimmäksi, kahden lyönnin päähän.

Tsekin Filip Mruzek (-10) on loppuun pelanneista kolmantena.

Kovan haasteen johtopaikan osalta saattaa Ruuskalle heittää iltapäivällä kiertävä Jack McDonald, joka oli kolme reikää toista kierrosta pelattuaan tuloksessa -10.

Kulokorpi pysyy kärkitaistossa

Karsinnan kautta paikan kisaan saanut Kristian Kulokorpi (-8) jakoi torstain jälkeen toista sijaa. Perjantaina hän pääsi kierrokselle ensimmäisessä kolmikossa klo 7.30.

Kristian Kulokorpi täytti 20 vuotta samana päivänä elokuussa 2014, kun hän oli CT:n kisassa 35.
KUVA: TOMI NATRI

Kulokorpi pelasi värikkään kuuden birdien kierroksen (-1), johon sisältyi myös kolme bogia ja tupla. Viikonlopun kierroksille hän pääseet erinomaisista asemista, mahdollisesti kärkikymmenikössä yhteistuloksella -9.

Kulokorvella on hyviä muistoja CT:n kisoista jo kausilta 2014 ja 2016. Villillä kortilla mukaan päässyt tamperelainen saavutti hienot sijaluvut 35:s ja 23.

Oliver Lindell(-8) jatkoi perjantaina avauskierroksen hyviä esityksiään.

Suomalaisista erinomaisista asemista kahdelle viimeiselle kierrokselle pääsevät lähtemään myös Roope Kakko (-6) ja Alex Hietala (-5).

Matias Honkala (+1) tulee karsiutumaan kisassa, jonka cut-raja menee reilusti alle parin.

Iltapäivän pelaajista suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Elias Haavistoon (-3).

Kristoffer Broberg osaa edelleen

Broberg oli kauden 2012 sensaatio Europassa.

Kristoffer Brobergilla on kokemusta Suomessa voittamisesta. Vacon Openissa 2012 hän vei kilpailusta viimeisellä kierroksella jännityksen, marginaalia kisan kakkoseen kertyi kuusi lyöntiä.

Hän voitti elokuussa Kytäjällä pelatun CT:n kilpailun, joka oli vasta toinen johon hän osallistui. Broberg jatkoi menestystään voittaen saman kuukauden aikana myös uransa kolmannen ja viidennen kisan CT:lla.

Kolme voittoa viidessä ensimmäisessä joihin osallistui! Tässä vaiheessa hänet liputettiin tervemenneeksi pääkiertueelle.

Eikä meno hyytynyt pääkiertueellakaan. Broberg sijoittui syksyllä toiseksi St. Andrewsin Old Courselle päättyvään Alfred Dunhill Championshipiin.

Challenge Tourin kolmen ensimmäisen voiton sarja saman kalenterikuukauden aikana on edelleen kiertueen ennätyksistä vaikeimmin rikottavia. Loukkaantumisten sävyttämällä urallaan 37-vuotias tukholmalainen on voittanut kahdesti myös pääkiertueella.

Ruuskan ja Brobergin pelaaminen samassa ryhmässä lauantaina olisi todellinen ”match”, molemmat lyövät palloa raikkaasti, eikä liiallinen varman päälle pelaaminen kuulu heidän pelikirjoihinsa.

Vierumäellä juhlittiin perjantaina kisan toista holaria. Sen teki Steven Brown kentän 17:lla.