Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska: ”Peli-ilme pysyi hienosti läpi kierroksen”

Lauri Ruuskan ja Daniel Silvan yhteistyö käynnistyi todellisella superkierroksella

Made in Himmerland-kisaa johtavalla Ruuskalla oli harjoituspäivinä melkoista härdelliä, eikä olo ennen johtopaikan ja holarin tuottanutta kierrosta ollut parasta a-luokkaa.

Lauri Ruuska teki kaikkien aikojen suomalaisdebyytiin European Tourille. Hole-in-one on sinällään jo saavutus, kisan kärkipaikan pitäminen ainakin pitkälle iltapäivään hatunnoston arvoinen suoritus.

”Olen tietysti hyvin tyytyväinen. Pääsin hyvin avauksilla kentälle. Raudatkin toimivat mainiosti ja selvitin missit hyvällä lähipelillä. Peli-ilmeestä olen ylpeä,  se säily läpi kierroksen”, Ruuska kertoi pari tuntia kierroksensa jälkeen.

Koko uran toinen holari

”Holari oli tietty upea juttu. Se osui vielä tälle kentän seuratuimmalle 16:lle, jossa oli runsaasti telttoja, sekä katselijoita. 98 metriä, 50 asteinen wedge. Vähän oikealle alas ja sieltä se minulle kerrotun mukaan tuli rinnettä myöten noin neljä metriä reikään.”

Lauri Ruuska on ollut jo toistakymmentä vuotta suomalaisen amatööri- ja ammattilaisgolfin kärkinimiä. Etenkin amatööriaikoinaan Ruuska otti isoja voittoja valtavilla marginaaleilla.  
Ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen valtaosan kisoistaan hän on pelannut Nordic Leaguella.

Challenge Tourilta kokemusta on 25:sta kisasta, mutta kärkikymmenikköön hän ei kuudessa kisassa joista jatkopaikka on irronnut, ole yltänyt.

ET:n kisaan paikka avautui menestyksistä Nordic Leagueun Ecco Tourin kisoissa. 
Hole-in-on oli kuitenkin uran ensimmäinen kisoissa. 

”Kymmenisen vuotta sitten tein Ruukissa kilpailun harjoituskierroksella holikan. Ja nyt heti perään sitten todella maukkaaseen paikkaan toisen.”

Kiirettä rangella ja mailojen säädössä

Himmerlandiin Ruuska ajoi Tukholmasta, jossa edellisviikolla pelasi CT:n kisan. Caddie ja entinen treenikaveri Daniel Silva lensi Tanskaan Lontoosta. Matkassa on myös Season Golfin päävalmentaja, Ruuskan henkilökohtainen koutsi David Silva.

”Oli tavallista enemmän kiirettä kisan alla. TaylorMaden kaverien kanssa säädettiin uusia rautojani sekä wedgejä. Jo edelliseen kisaan olin saanut uuden draiverin (TaylorMade SIM2, varsi ADDI7X) sekä rautakakkosen.”

Tanskassa säädettiin myös putterin nostokulmaa. Ruuskan raudat ovat puolisen senttiä aiempia pidemmät.
”Tämä muutos tuli siitä, että koin etenkin lyhyillä raudoilla joutuvani ottamaan liian ylhäältä kiinni.”

”Sain alkuasentoa parempaan tikkiin, lyöntiin lisää varmuutta kun työstimme Davidin kanssa perusasioita rangella.”

Daniel Silvan kanssa Ruuska on viettänyt melkoisen paljonkin aikaa tämän asuessa Suomessa ja toimiessa myöhemmin Kim Koivun caddienä sekä Challenge Tourilla, kuin myös ET:lla

”Danielilla on hyvä käsitys pelistäni ja tekemisestäni pitkältä ajalta. Meillä synkkasi kentällä todella hyvin.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Lauri Ruuska (@lateruuska) jakama julkaisu

Draiverilla pallo lentää 300 metriä…

Perjantaina Ruuskalla on edessään iltapäiväkierros.

”Himmerlandissa tuulee aina. Vaikka nyt ainakin ennusteen mukaan viikonlopun pitäisi olla keskimääräistä tyynempi. Täällä pärjää, kun pääsee boksista hyvin ulos. Hyvän pallonlyöjän kenttä, jossa viheriöillä aukeaa keskimääräistä helpompia linjoja.”

Lauri Ruuska on koko uransa ollut pitkälyöntisten aatelia. Talvikaudella hän iski someen hurjia lukuja mailanpään nopeudestaan.

TaylorMaden mailafittaajien kanssa askarrellessaan Ruuska sai tuoreet mitat draiverin pään nopeudesta svingissä lahjomattomalla Trackmanilla mitattun

”Keskiarvo on siellä 127 mailin korvilla normilyönnissä. Olen saanut työstettyä lyöntiä sellaiseen iskuun, että 300 metrin lentomatka tulee vaivattomasti repimättä.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Lauri Ruuska (@lateruuska) jakama julkaisu

Himmerlandin kentällä hän lyö kierrosta kohden 7-8 avausta isoimmalla tykillään.

”Perjantain kierrokselle mennään ihan normimeiningillä. Menen vielä rangelle. Levätäkin pitää, sillä alkuviikko oli tosiaan sitä härdelliä, torstaina kello soi todella aikaisin varhaisen startin vuoksi.”

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä

Etsi luettavaa