Hyppää sisältöön

Päätöskierros käynnissä – kolmen kierroksen jälkeen johtaneelle Lauri Ruuskalla kylmää vettä niskaan kolmannella reiällä

Lauantain kierros pelattiin haastavissa olosuhteissa. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska sai lunta tupaan tuli kolmannella reiällä triplan muodossa, mutta sen jälkeen hän on jälleen kivunnut kärkeen.

Lauri Ruuska pelaa parhaillaan Ruotsissa Challenge Tour -kilpailun kärkiryhmässä. Suomalainen johti kilpailua kolmen kierroksen jälkeen lyönnillä.

Yhdeltätoista Suomen aikaan startannut Ruuska joutui kuitenkin luopumaan johtoasemastaan jo alussa, kun norjalainen Jarand Ekeland Arnøy aloitti kierroksen kahdella birdiellä ja siirtyi johtoon yhteistuloksellaan -13.

Valitettavasti kolmen pelatun reiän jälkeen Ruuska oli pudonnut peräti neljän lyönnin päähän kärjestä. Syynä putoamiseen oli kolmannelle reiälle tullut triplabogi, joka pudotti suomalaisen yhteistulokseen -9.

Tripla sytytti kuitenkin Ruuskan birdietalkoisiin, sillä Ruuska teki birdiet rei’ille 5, 7 ja 8. Kahdeksan pelatun reiän jälkeen Ruuska on noussut takaisin johtoon tuloksellaan -12. Hän jakaa sen Hollannin Koen Kouwenaarin, Englannin Daniel Brownin ja Espanjan Emilio Cuartero Blancon kanssa.

Arnøy on lyönnin perässä tehtyään viidennelle reiälle tuplabogin. Tusinan verran pelaajia mahtuu tässä vaiheessa kahden lyönnin sisään toisistaan.

Ruuska johdossa avauskierroksesta lähtien

Ruuska on johtanut kilpailua avauskierroksesta lähtien. Hän pelasi ensimmäiset 18 reikää 64 lyönnillä. Toisena päivänä Ruuska pelasi tuloksen 69 ja eilen varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen tulokseksi kirjattiin 71 lyöntiä.

Lauantaina Ruuska oli kierrostaan kymmenen reiän jälkeen peräti kolme yli parin tehtyään viisi bogia ja eaglen. Viimeiset kahdeksan reikää Tarinagolfin kasvatti pelasi kuitenkin neljä alle parin päästen lyönnin johtoasemassa päätöspäivään.

Challenge Tourin haastattelussa Ruuska kuvaili lauantain olosuhteista koviksi kovan tuulen ja sadekuurojen takia.

Ruuskan voitto olisi suuri piritysruiske suomalaiselle golfille haastajatasolla – mutta ennen kaikkea tietysti miehelle itselleen.

”Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi voittanut kansainvälisen turnauksen. Vuonna 2019 voitin European Tourin karsintojen ensimmäisen vaiheen”, Ruuska muisteli CT:n haastattelussa.

”Se oli todella siistiä ja yritän tehdä kaikkeni, josta pystyisin nyt samaan.”

Edellisestä suomalaisvoitosta Challenge Tourilla on kulunut neljä vuotta. Kaudella 2018 Kim Koivu voitti kolme turnausta nousten kesken kauden European Tourille. Tänä vuonna paras suomalaissijoitus on ollut Oliver Lindellin kolmas tila.

Lindell on tällä hetkellä Österåkers Golfklubbilla, Tukholmassa pelattavassa kisassa toiseksi parhaana suomalaisena jaetulla 33. sijalla yhteistuloksessa -3.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa