Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska nousi Talissa kärkikahinoihin huippukierroksella

Lauri Ruuska lähtee päätöspäivään selvässä johdossa.

Lauri Ruuska ilmoittautui mukaan voittokamppailuun Audi PGA Finland Championshipissä. Finaalipäivälle lähdetään silti Mikael Salmisen komennossa.

Ammattilaispelaajiemme taidot testattiin toden teolla toisella pelipäivällä Talissa, kun navakka myrskytuuli hankaloitti merkittävästi pelaajien tuloksentekoa. Tarina Golfia edustava Lauri Ruuska ei siitä paljon piitannut, vaan niittasi taululle komean kierrostuloksen, 67 lyöntiä, joka on neljä alle parin.

”Sain hyvän alun kierrokselle parilla birdiellä. Siitä oli hyvä lähteä liikkeelle. Kauhea tuuli oli koko päivän ajan, ja jouduin varmistelemaan aika paljon, eikä pystynyt hirveästi lähteä hyökkäämään missään kohtaa. Yritin vain pitää bogeyt pois kortista”, Ruuska analysoi.

Ruuska on tällä kaudella pelannut paljon ulkomailla, jossa olosuhteet ovat olleet välillä hyvinkin haastavia. Siitä oli tänään miehen mielestä paljon hyötyä.

”Kyllä se oli todella kova tuuli. Kahdentoista tiillä puu rasahteli aika pahasti, mutta ei se vielä poikki mennyt. Oma pelini pysyi tänään hyvin koossa, vaikka rytmi yleensä vähän katoaa kovassa tuulessa. Ja olen tänä keväänä pelannut aika paljon tuulikeleissä Tanskassa ja Ruotsissa, etteivät nämä olosuhteet yllättäneet ollenkaan”, Ruuska kertoi.

Kilpailua johtavan Mikael Salmisen kierros ei ollut aivan samanlaista riemukulkua, kuin Ruuskan. Suur-Helsingin Golfia edustava Salminen pelasi toisen päivän vaatimattomasti yksi yli parin, mutta pysyi silti piikkipaikalla. Hän on yhteistuloksessa kaksi alle parin.

Lauantain finaalipäivästä tulee varmasti äärimmäisen tiukka taistelu, sillä jaetulle kakkoseksi kiilanneen Ruuskan lisäksi samalla sijaluvulla ovat myös Joonas Granberg sekä Teemu Bakker. Kolmikko on Salmista vain yhden lyönnin perässä.

 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa