Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska, Martin Plukka, Niclas Hellberg ja Matias Rantala Eezy Openin kärjessä – June Weckman takaa-ajettavana naisten kisassa

Lauri Ruuska saa lauantaina kärkikolmikkoon seurakseen Niclas Hellbergin ja Martin Plukan. KUVA: JUHA HAKULINEN

Finnish Tourin pelaajat ottivat perjantaina ilon irti loistavasta tuloksentekokelistä Golf Pirkkalassa pelattavassa Eezy Openissa. Kärkipaikalla on tungosta, kun Lauri RuuskaMartin PlukkaNiclas Hellberg ja Matias Rantala jakavat ykköstilaa tuloksessa -8.

Ruuska ja Plukka pelasivat identtiset kierrokset, kun molemmat tykittivät seitsemän birdien kierroksen ilman bogeja. Tulostaululle molempien nimen perään tuli tulokseksi 65 lyöntiä.

Aamupäivän ryhmissä pelannut Ruuska hurjasteli kierroksensa valmiiksi ennen kuin päivän viimeiset pelaajat olivat startanneet.

”Oli tosi hyvä startti, sain kolme birdieä siihen kärkeen. Ei sinänsä ollut mitään eroa eiliseen, tänään sai vaan muutaman putin enemmän sisään”, Ruuska luonnehti kierrostaan.

Normaalisti Challenge Touria ja Nordic Liigaa kiertävä Lauri Ruuska ehti Pirkkalaan, kun Challenge Tourilla on kaksi väliviikkoa. Vierailu Finnish Tourille on toistaiseksi sujunut suunnitelmien mukaan.

”Totta kai, kun on tällainen hyvä kisa, niin hienoa tulla pitämään pelituntumaa yllä. Ja kun on hyvin rahaakin jaossa, niin kivahan täällä on pelata.”

Plukka pelasi päivän viimeisessä ryhmässä. Hän onnistui pelisuunnitelmassaan täydellisesti.

”Tänään yritin pelata vähän fiksummin kuin eilen ja jättää virheet pois. Ei siinä sen kummempaa.”

Nordic Liigaa kiertävä Hellberg ja nuoriin lupauksiin lukeutuva Rantala olivat myöskin tyytyväisiä kakkoskierroksen esityksiinsä.

”Vika ysi näytti sen, että kun putteri alkaa toimia, tulostakin tulee”, kolme birdieä ja eaglen jälkimmäiselle ysille perjantaina tehnyt Rantala iloitsi.

”On ollut vaikeaa tuolla Norcic Liigassa, mutta hyvä, että peli on menossa nyt oikeaan suuntaan”, totesi puolestaan Hellberg.

Kärkinelikon takana on toinen nelikko vaanimassa lyönnin päässä. Henrik KontroSami SantalaSakke Siltala ja Casper Simberg pääsevät antamaan tiukkaa painetta kärkimiehille heti kierroksen alusta lähtien.

Päivän isoin yksittäinen onnistuminen näki päivänvalonsa Golf Pirkkalan kahdeksannella reiällä, kun Saku Tuusa teki uransa ensimmäisen hole-in-onen 132-metriselle par-kolmoselle.

”Se oli ihan täydellinen lyönti. Spinnillä se meni reikään”, kertasi Tuusa.

Kovatasoisessa kilpailussa cut-raja asettui -1:een.

Weckmanin lyönti piti tuloksen kasassa 

June Weckmanin kintereillä 1-4 lyönnin päässä on peräti viisi voiton tavoittelijaa.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Naisten sarjan tilanteet elivät perjantaina tiuhaan. Lopulta tuloslistan kärjessä kakkospäivän päätteeksi komeilee June Weckmanin nimi. Tarinagolfin pelaajan kahden kierroksen yhteistulos on ainoana naisten sarjassa alle parin (-1).

Kahdella bogilla toisen päivän aloittanut Weckman ei bogeista hämmentynyt, vaan sai puristettua nopeasti pelinsä takaisin uomiinsa.

”Löin aika hyvin, vaikka putti vähän petti. Lyönnillä sain tänään paljon etua”, neljä birdieä ja saman verran bogeja 72 lyönnin kierroksellaan tehnyt Weckman sanoi.

Weckman avasi kierroksensa käänteitä myös hieman lisää.

”Oli tiukkoja lipunpaikkoja tänään. Paljon kaksitasogriinejä ja liput olivat reunoissa. Se vaikeutti peliä.”

Yleisen sarjan tapaan naisten sarjassa lähdetään huipputasaisessa tilanteessa päätöspäivään. Weckmanin ero toisena olevaan Aada Rissaseen on yksi lyönti ja avauspäivän jälkeen johtanut Ada Huhtala on kahden lyönnin päässä.

Naisten sarjan cut-raja oli +13.

Finaalikierros pelataan lauantaina kello 7.30 alkaen, ja yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippujännittävää kilpailua väylien varsille.

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Tulospalvelu

Etsi luettavaa