Lauri Ruuska kuudes Made in Denmarkin karsinnassa – ”Parempaa kohden olen jatkuvasti menossa”

Lauri Ruuskan peli kulkee PGA de Catalunyassa

Ruuska on sijoittunut Nordic Leaguen kuudessa kisassaan neljä kertaa kymmenen joukkoon.

Edellisviikolla Nordcenterissa Finnish Tourin osakilpailun voittanut Lauri Ruuska pelasi Tanskassa Silkeborgin kentälle päättyneessä kisassa itsensä kuudenneksi tuloksella -10 (66-67-73).

Kierroksista kaksi ensimmäistä pelattiin Silkeborgin nykyään hallinnoimalla Ryn kentällä,  vain viimeinen Silkeborgissa, jossa Ruuska jäi viiden boginsa myötä kahdeksan lyöntiä parhaasta tuloksesta (65).

Kisan neljä ensimmäistä saa kutsun toukokuun viimeisellä viikolla pelattavaan European Tourin Made in Denmark -kilpailuun. Neljännestä sijasta hän jäi neljän lyönnnin päähän.

”Kolmannen kierroksen ensimmäisellä ysillä laskin mahdollisuudet käsistäni. Sisääntulossa en saanut riittävästi birkkuputteja sisään. Tavoitteesta jäätiin. Lähdin tähän kisaan hakemaan urani ensimmäistä paikkaa European Tourin kisaan. Edelliskaudella se jäi samassa karsinnassa kahden lyönnin päähän”, Ruuska kertoi.

Nordic League on käynnistynyt edellisvuotta huomattavasti paremmin. 2018 hän oli vain kerran kärkikymmenikössä, nyt niitä on kuudesta kisasta jo neljä.

”Tekeminen tuntuu vahvalta ja tasaiselta. Parempaa kohden tässä mennään koko ajan. Kyllä tältä kiertueelta voi ykköstila hyvinkin tulla varsin pian.”

Tourin pistelistalla suomalaisista on korkeimmalla Linus Väisänen (14:s) ennen Ruuskaa (15:s).

Ruuska on mukana myös seuraavassa Nordic Leaguen kisassa 16.-18. toukokuuta Ruotsissa.

”Keskityn Nordic Leaguen kisoihin. Suomessa on ohjelmassa vielä CT:n kisa Vierumäellä sekä Nordic Leaguen kilpailu Alastarossa”, Ruuska sanoi.