Lauri Ruuska kahdeksas Swiss Challengessa – Roope Kakon ja Matias Honkalan kausi jatkuu Espanjassa

Lauri Ruuskalle  Swiss Challenge tuotti uran ensimmäisen top 10-sijoituksen Challenge Tourilla

Lauri Ruuska jäi uransa ensimmäisestä top 10-sijoituksesta huolimatta niukasti ulos CT:n kahdesta viimeisestä kisasta. Vierumäen sankari, Tanskan Marcus Helligkilde on toisen voittonsa myötä täysin valmis pelaaja European Tourille.

Tanskalaiset saavuttivat Ranskan puolella rajaa Swiss Challengessa kaksoisvoiton. Tulostaso oli hurja, Marcus Helligkilde (-25) jätti maanmiehensä Nicolai Kristensenin sekä Englannin Jonathan Thompsonin lyönnin päähän.
Helligkilde on voittanut kuluvalla kaudella kahdesti,  ja ollut myös toisena kaksi kertaa. Maailmanlistalla sijoitus on voiton myötä syvällä 200:n joukossa ja paikka European Tourilla 2022 käytännössä sinetöity.

Lauri Ruuska (66-65-68-70,-19) lähti finaalipäivään viisi lyöntiä Helligkildeä jäljessä. Voiton lisäksi muutkin top 6-sijoitukset olisivat tuoneet paikan Tourin kahteen viimeiseen, Kataloniasa Empordan kentällä pelattavaan kisaan.
Ruuska jä jaetusta viidennestä sijasta lyönnin päähän. Kisassa sijaluku oli kahdeksas, CT:n yhdistetyllä piste- ja rahalistalla 102 miestä on hänen edellään.

Tämä takasi nousun 120:n joukkoon listalla, joka tuo kaudelle 2022 kategorian 17.
Yhdistettynä Vierumäen kisan kautta suomalaisille pelaajille jaettaviin villeihin kortteihin (max 7 per pelaaja), tämä kategoria antaa Ruuskalle hyvän määrän kisoja.

CT:n kausi jatkuu  kahdella kisalla, joihin pääsee 90 tai 96  listan ensimmäistä. Ruuskan kausi CT:lla päättyi uran parhaaseen yksittäiseen sijoitukseen. Palkintorahaa hän sai 5 200 euroa.

”Sunnuntain oli aiempia vaikeampi päivä olosuhteiden, tuulen ja loppupuolell sateen johdosta. En saanut peliä kulkemaan.”
”Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen, eka top 10-sijoitus CT:lla, siitä jää hyvä mieli”, Ruuska ynnäili kisan jälkeen.

Paikka Espanjan kisoihin voi aueta

Ruuska arveli myös, että paikka kahteen Espanjan kisaa voi aueta, vaikka sijaluku pistelistalla on päälle sadan.

”Niihin otetaan 96 miestä listan kärjestä. Jos seitsemän pelaajaa tai enemmän edeltäni jättää ilmoittautumatta tai peruuttaaa, olen sisällä”, Nordic Leaguen kisaan seuraavaksi suuntaava Ruuska valaisi tilannettaaan.

Roope Kakko (65-73-69-69,-12) oli Swiss Challengessa 35. Se nosti häntä pistelistan sijalle 54. Hän pääsee Matias Honkalan (84.) tavoin mukaan Empordaan, jossa kaksi neljän kierroksen ja 200 000 euron potin tarjoavaa kisaa pelataan yhdeksän päivän aikana 14.-22. lokakuuta.

Empordan toisen kisan jälkeen 45 listan ensimmäistä  pelaajaa aloittaa valmistautumisensa marraskuun 4.-7. päivinä käytävään Tourin finaaliin. Rahalistan 20 ensimmäistä saa finaalin jälken vahvan kategorian ET:lle kaudelle 2022.