Lauri Ruuska kahdeksas Ranskassa: ”Parempaan oli mahdollisuudet, taistelu jatkuu”

Lauri Ruuska pääsee tämän kauden menestyksillään lähes varmasti pelaamaan jo ennen vuodenvaihdetta DP World Tourin kisan Etelä-Afrikassa ja Mauritiuksella. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska (-13) sivusi kauden toiseksi parasta sijoitustaan noustuaan finaalikierroksella yhden sijan Challenge Touriin kuuluvassa Hopps Open de Provence -kilpailussa Ranskassa. Kipuaminen pistelistan 21:n ensimmäisen joukkoon, ja suoraan DP World Tourille seuraavaksi kaudeksi vaatii Ruuskalta vahvaa panosta Kiinan ja Mallorcan kilpailuissa.

Lauri Ruuska (71-69-66-69,-13) kehitti päätöskierroksella lauantain tavoin mainion kirin kolmannen reiän bogeynsa jälkeen.

Hän pelasi seuraavat 11 reikää peräti kuusi alle neljän birdien ja yhden eaglen vauhdittamana.

”Se oli erinomainen jakso. Löin ja puttasin todella hyvin. Kokonaisuutena sunnuntain tekeminen oli jopa parempaa kuin eilinen”, Ruuska analysoi viikonlopun kierroksiaan.

Kierrokselleen yhdeksänneltä sijalta lähteneellä Ruuskalla oli tässä vaiheessa tuloilllaan top-6 sijoitus, tätäkin parempi, mikäli hän olisi pelannut viimeiset neljä reikää edellispäivien tapaan.

Lunta tupaan viimeisillä väylillä

Viimeiset neljä reikä tuottivat kuitenkin kahdella bogilla ja ilman birdejä pettymyksen.

”Ne lopun bogeyväylät (15 &17) ovat kentän vaikeimpia. Avaukseni jättivät toivomisen varaa, enkä onnistunut tekemään niistä pareja. Pienestä ne jäivät kiinni.”

Kolmella aiemmalla kierroksella hän oli pelannut kyseiset reiät keskimäärin 3,3 lyöntiä paremmin (1,33 lyöntiä alle parin).

”Paljon enemmän oli pisteitä tarjolla, en vaan onnistunut”, Ruuska harmitteli kahdeksatta sijaansa.

Vierumäki Finnish Challengen ykköstilan lisäksi Ruuska sijoittui kahdeksanneksi myös Saksan osakilpailussa.

Viimeisissä yhdeksässä kilpailussaan hän on pelannut uransa ylivertaisesti parasta peliä tällä tasolla.

Voiton ja kahden kahdeksannen sijan lisäksi plakkarissa jaksolta on myös 12:s sija ja vain yksi karsiutuminen.

Pistelistalla hän parantaa sijoitustaan yhdellä (29.)

”Kun Alex Fitzpatrick on jo varmistanut pelioikeuden pääkiertueelle, listalta kortin saa 21 parasta. Erot ovat varsin pieniä noihin edellä oleviin, joten kyllä mahdollisuudet ovat omissa käsissä.”

Seuraavalla viikolla poikkeuksellisesti perjantaina käynnistyvässä ja maanantaina päättyvässä Kiinan osakilpailussa, sekä marraskuun alussa pelattavassa Tour Grand Finalissa on normaalia runsaammin pisteitä jaossa.

”Niitä tarvittavia sijoituksia en vielä harteilleni aseta. Kiinassa osallistujien määrä on rajattu pieneksi, näistäkin puolet on kiinalaisia. Tour Grand Finalissa on sitten tietysti jo huomattavasti selvempää, millä sijoituksella pääkiertueelle paikka aukeaisi”, ensimmäistä kertaa urallaan Tourin merkityksellisimpään kisaan osallistuva Lauri Ruuska muistuttaa.

Oliver Lindellin (-9) sijoitukseksi tuli mainio 22.