Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska johtaa Nordic Leaguella avauskierroksen jälkeen 

Lauri Ruuska aloitti hyvin Nordic Leaguen finaalikilpailun.

Lauri Ruuskalla on paljon pelissä käynnissä olevassa Nordic Leaguen finaalikilpailussa. Voitolla ja sijoittumalla yksin toiseksi, hän nousee ensi vuodeksi Challenge Tourille.

Lauri Ruuska johtaa Ruotsissa pelattavaa Lindbytvätten Tour Final -kilpailua. Ruuska pelasi ensimmäisellä kierroksella tuloksen 65 (-7) ja on tällä tuloksella yhden lyönnin edellä ruotsalaista Mikael Lindbergiä.

Kilpailu alkoi eilen Ekerum Resortissa Öölännin saarella. Ruuska on ennen kauden päätöskilpailua sijalla 5 Nordic Leaguen rankigissa, toisena oleva Lindberg johtaa rankingia. Rankingin kolme parasta pelaajaa saa ensi vuodeksi paikan Challenge Tourilla.

Ruuska otti avauskierroksella loppukirin, sillä kaksi reikää ennen loppua hän oli tuloksessa neljä alle parin, mutta birdie-eagle-lopetus nosti 26-vuotiaan kilpailun kärkipaikalle.

Kilpailussa pelataan kolme kierrosta.

Aikaisempina vuosina rankingin viisi parasta on päässyt Challenge Tourille, mutta nyt koronan takia on päädytty erityisjärjestelyihin ja vain kolme parasta saa paikan European Tourin haastajakiertueella.

Tarinagolfia edustava Ruuska on voittanut viimeksi Nordic Leaguella 2017. Tänä vuonna hän on sijoittunut peräti viisi kertaa kolmen parhaan joukkoon ja kolme kertaa toiseksi. Kauden avausvoitto tulisi tärkeään paikkaan, sillä se varmistaisi paikan ensi kaudeksi Challenge Tourilla. Rankingissa kolmen parhaan joukkoon nousemiseen Ruuskalla riittäisi tällä viikolla myös sijoittuminen yksin toiselle sijalle.

Ruuska aloitti ammattilaisuransa vuonna 2015. Hänet muistetaan muun muassa samana vuonna otetusta Suomen mestaruudesta, jonka hän voitti ennätyksellisellä 13 lyönnin erolla.

Nordic Leaguen finaaliin pääsi mukaan kaikkiaan 50 pelaajaa, joista neljä on suomalaisia. Muista suomalaisista Juuso Kahlos jakaa 11. sijaa tuloksella 69 (-3). Matias Honkala on 16:ntena tuloksella 70 (-2). Linus Väisäsen peli ei kulkenut. Hän jakaa tuloksella 77 (+5) kilpailun toiseksi viimeistä sijaa. 

Tänään Ruuska starttaa kierrokselle kärkiryhmässä klo 13 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa