Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska ja Ursula Wikström pääsevät loistavista asemista viikonloppuun

Lauri Ruuska tuntuu viihtyvän DP World Tourilla. KUVA: GETTY IMAGES

Ursula Wikström ja Lauri Ruuska jahtaavat huippusijoitusta Pohjois-Irlannissa. Oliver Lindell ja Roope Kakko läpäisivät cutin niukasti Tanskassa.

ISPS Handa Invitational on tällä viikolla Pohjois-Irlannissa järjestettävä tapahtuma, jossa pelataan kaksi erillistä kilpailua: miesten DP World Tourin kilpailu sekä naisten LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailu.

Suomesta ”Ulsteriin” matkasi yksi mies ja neljä naista. Viikonloppuna pelejä jatkaa kuitenkin yksi kummankin sukupolven edustajaa, mutta onneksi kelpo asetelmista.

Naisten kilpailussa huippusijoitusta jahtaa Ursula Wikström, joka on kahden päivän jälkeen sijalla 16 tuloksellaan -4. Kilpailu pelataan kahdella eri kentällä, ja tänään Wikström onnistui parantamaan peliään eilisestä suhteessa pariin.

Hän kiersi tänään Galgorm Castlen (par 73) tulokseen -3, kun eilen hän onnistui alittamaan Massereene Golf Clubin parin (72 lyöntiä) yhdellä. Wikströmin yhteistulos on -4, kun kärjessä oleva Yhdysvaltain Amanda Doherty on seitsemän lyöntiä edellä. Top 10:iin Wikströmillä on kaksi lyöntiä.

Tiia Koivisto (+3), Sanna Nuutinen (+3) ja Noora Komulainen (+7) karsiutuivat jatkosta. Cut-rajana oli yhden yli par.

Ruuska huippuvedossa

Myös Lauri Ruuska lähtee loistavista asemista viikonloppuun miesten kilpailussa. Normaalisti Challenge Tourilla pelaava suomalainen on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa kolme alle parin ja jakaa 14:tä sijaa.

Viime viikolla Vierumäellä cutista pudonnut Ruuska oli erinomaisessa vedossa erityisesti takaysillä.

Kymppireiältä aloittanut Tarina Golfin kasvatti pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää yhden yli parin. Puolimatkan krouvin jälkeen hän terästäytyi ja teki kahdelle ensimmäiselle reiälle kaksi perättäistä birdieä. Kuudennen reiän bogin jälkeen hän hyppäsi jälleen kahden reiän mittaiseen birdie-junaan ja sinetöi kelpo kierroksen parilla.

Kilpailun puolivälissä Ruuska on tuloksessa kolme alle pariin (69-68). Miehille molempien kenttien par on 70. Kärjessä jatkavaan Skotlannin Ewen Fergusoniin hänellä on kuusi lyöntiä, mutta kärkikymmenikköön vain yksi.

Wikström, 42, on yksi kokeneimmista pelaajista Ladies European Tourilla. Ruuskalle, 28, kisa DP World Tourilla on vasta uran toinen.

Viime vuonna Made in Denmark -kisassa Ruuska sijoittui hienosti 25:nneksi ansaiten noin 14 000 euroa, joten hänelle riittäisi Pohjois-Irlannissa sijoitus kymmenen parhaan tuntumaan tehdäkseen uransa suurimman tilin.

Lindell ja Kakko jatkoon CT:llä

Challenge Tourilla pelataan tällä viikolla Tanskassa. Fredrikshavn Challenge -kisassa jatkoon suomalaisista etenivät Oliver Lindell (-1) kahden ja Roope Kakko (par) yhden lyönnin turvin.

Kilpailua johtaa kiertueen rankingissa 11:ntenä oleva Saksan Freddy Schott tuloksella -11.

Valitettavasti Kim Koivu ei onnistunut läpäisemään cutia, vaan jäi karsintarajasta harmittavasti vain lyönnin tuloksellaan yhden yli par.. Myös Alex Hietala (+2) ja Matias Honkala (+12) putosivat jatkosta.

Tulospalvelut:

ISPS Handa World Invitational, miehet

ISPS Handa World Invitational, naiset

Fredrikshavn Challenge

Juttua korjattu: Naisten kilpailussa cut-raja oli lopulta +1 eikä par. Myös Nuutisen ja Koiviston tulos korjattu oikeaksi.

Etsi luettavaa