Lauri Ruuska ja Aada Rissanen Eezy Openin voittajat: ”Tasainen tekeminen voiton avaimena”

Lauri Ruuskalle Eezy Openin palkintoshekki oli kahdeksanvuotisen ammattilaisuran kolmanneksi suurin. Aada Rissanen suuntaa elokuussa aloittamaan opiskelujana Miamissa. KUVA:JUHA HAKULINEN

Lauri Ruuskan Finnish Tour -visiitit jatkuivat voitokkaina, hänen juhliessaan lauantaina päättyneen Eezy Openin voittoa Golf Pirkkalassa. Ruuska voitti edellisenkin Finnish Tour -kilpailunsa viime vuonna, kun hän pelasi kertaalleen Suomen kärkikiertueella kaudella 2022.

Lauantaina kovan kamppailun voitosta Niclas Hellbergin (-13) kanssa käyneen Lauri Ruuskan voittotulos oli -14. Ruuskan kierrostulos päätöspäivänä oli 66 lyöntiä. Päivän ensimmäisen ja viimeisen väylän bogit olivat kauneusvirheitä kahdeksan birdien päivässä, jossa kisattiin voitosta paikoin tiukastikin.

”Niclas tuli hyvin takaa ja saatiin kisa aikaiseksi. Kisan ratkaisu oli tuossa seiskalla, joka oli meidän 16:s reikä. Tein siihen hyvän birdien ja Niclas parin”, kymppireiältä kierrokselle lähtenyt voittaja sanoi.

”Tasainen tekeminen oli voiton avain. Kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Mikään ei tökkinyt.”

Eezy Openin voitosta peräti 10 000 euron voittoshekin kuitannut Ruuska arvosti Finnish Tourin lippulaivakilpailun järjestelyjä ja taustavoimien ponnistuksia kauden suurimman kisan aikaansaamiseksi. Kiitoksia lähti muiden tahojen lisäksi valmentajille, perheelle ja Pirkkalaan saapuneelle runsaalle yleisölle.

Challenge Tour kutsuu – seuraaava kisa Itävallassa

Lauri Ruuskan yhteistuyö uuden Bettinardi-putterin kanssa käynnistyi voitolla, Hän oli kahdella viimeisellä kierroksella ylivoimainen birdie-kuningas (7+8=15).
Kuva: JUHA HAKULINEN

Vaikka Ruuskalla on kahden voiton putki Finnish Tourilta, ei hänen suunnitelmissaan ole kiertää Suomessa kisoja tämän enempää. vaan työpaikka Challenge Tourilla odottaa.

”Ensi viikolla lähden Itävaltaan. Loppukausi menee Challenge Tourilla”, Eezy Openissa myös keskiviikon Pro-Amin voiton kuitannut Ruuska kertoi.

Niclas Hellberg lukeutuu Finnish Tourin menestyksekkäimpiin pelaajiin. Hän on voittanut yksittäisiä kisoja kolme kertaa, kausilla 2017, 2018 ja 2021. Laadusta ja suoritusvarmuudesta kertoo se, että kahden edellisen ja meneillään olevan kauden aikana Hellberg on pelannut 16 kisaa Finnish Tourilla. Kahta kertaa lukuunottamatta (11.ja 15.) sijoitus on ollut välillä 1-10.

Voittajan ja kakkoseksi sijoittuneen Hellbergin jälkeen tuloslistan kolmannelta riviltä löytyi Matias Rantalan (-11) nimi. Kilpailun paras amatööri oli Texas State Universityn väreissä yliopistogolfia pelaava Sakke Siltala (-9).

Aada, Ada ja Adeliina naisten kisan kärkikolmikkona

Aada Rissasen yhteistulos oli 72–72-72,par. Kolmeen kierrokseen mahtui kuitenkin kymmenen birdieä ja kymmenen bogia.

Naisten sarjassa nähtiin myös tiukka kilpailu voitosta. Tasaisen kilpailun jälkeen voittopuhetta pääsi pitämään Aura Golfin Aada Rissanen, joka pelasi jokaisena päivänä tuloksen 72. Voittomarginaali oli pienin mahdollinen, sillä avauspäivän jälkeen johtanut Ada Huhtala jäi Rissasesta vain lyönnin päähän. Kolmatta sijaa jakoivat Adeliina Virtanen ja Katri Bakker (+2).

Rissasen edellinen Finnish Tour -voitto tuli melkein päivälleen vuosi sitten, kun hän juhli ykköstilaa Peuramaalla viime heinäkuussa.

”Tämä heinäkuun alku on näköjään minun voittojeni hetki. On tässä voittoa jo vähän odoteltukin. Hyvältähän se tuntuu”, voitostaan häkeltynyt Rissanen sanoi.

”Se tuli vähän yllätyksenä. Pelasin itse niin tasaisesti, ja muutkin onnistuivat, niin en oikein pysynyt lyönneissä ihan mukana. Mutta tasaisuus oli avain tähän voittoon”, Rissanen iloitsi.

Rissanen aloittaa ensi syksynä opinnot Miamin yliopistossa, ja hän suuntaa Yhdysvaltoihin jo reilun kuukauden kuluttua. Suomen kilpailukalenterissa on enää yksi kilpailu.

”Pelaan lyöntipelin SM-kisat Koskigolfissa parin viikon päästä. On se Amerikka vähän jo siellä takaraivossa odottamassa”, Rissanen myönsi suuren elämänmuutoksen kynnyksellä.

Finnish Tourin kausi jatkuu juuri Rissasen mainitsemissa lyöntipelin SM-kilpailuissa, jotka pelataan 19.–22. heinäkuuta.

Lähde: Finnish Tourin tiedote