Hyppää sisältöön

Lauri Ruuska haastoi pommillaan Bryson DeChambeaun – Trackman näytti hurjia lukemia sisäharjoittelukauden avauksessa

Lauri Ruuska täräytti keskiviikkona Trackmaniin hurjat lukemat ja lähetti terveiset Instagramissa Bryson DeChambeaulle.

Lauri Ruuska aloitti sisäharjoittelukauden hakemalla vauhtia draiveihinsa. Vauhtia totisesti riitti, sillä Trackman näytti rajun vedon jälkeen hurjia lukemia.

Loistavan kauden Nordic Leaguella pelannut Lauri Ruuska aloitti sisäharjoittelukauden räväkästi keskiviikkona. Season Golf Academyyn kuuluva Ruuska tunnetaan pitkistä draiveistaan, mutta Instagramissa julkaisemalla videolla hän täräytti lyönnin, jonka jälkeen Trackman näytti sellaisia lukemia, joita on totuttu näkemään lähinnä Bryson DeChambeaun esittämänä:

  • Mailanpäännopeus: 136,5 mailia tunnissa
  • Pallon lähtönopeus: 205,9 mailia tunnissa
  • Pallon lentomatka ilmassa: 329,3 metriä.

Päivitykseensä Ruuska tägäsi DeChambeaun, joka on ilmoittanut tavoitteekseen lyödä palloa 210 mailia tunnissa. 

”Enää 4 mph matkaa”, Ruuska lähetti viestin rapakon toiselle puolelle.

Aiemmin DeChambeau on kertonut ennätyksekseen pallon lähtönopeudessa 205,7 mailia tunnissa. Ruuskan pommissa pallo lähti lavasta siis jopa vauhdikkaammin kuin PGA Tourin pitkälyöntisimmällä pelaajalla.

Ruuskalle golfin tiedemies ei ole suoraan vastannut mitään, mutta suomalaisen mukaan hän oli päivittänyt torstaina Instagramin Stories-osioon lyönnin, jossa pallo oli lähtenyt Ruuskan keskiviikkoista pommia nopeammin.

”Siinä hän löi palloa 206,6 mailia tunnissa. En tiedä, oliko se joku vastaus tähän”, Ruuska aprikoi.

Päivitys on jo ehtinyt kadota DeChambeaun Instagram Stories -osiosta, jossa päivitykset ovat livenä vain 24 tuntia.

Hyvänä päivänä pallo lentää 285-290 metriä ilmassa

Ruuska tunnetaan pitkistä lyönneistään, ja keskiviikon vetojen tarkoituksena oli lähinnä ylläpitää nopeutta. Ajatuksena on saada vauhtia kerrytettyä lisää talven aikana.

Ruuska sanoi, että syksyllä hän löi palloa kilpailussa hyvänä draivipäivänä ilmassa 285–290 metriä, jolloin pallon lento pysyi vielä hallussa. Ruuska kertoi GoGolf tavoitteekseen, että ensi kaudella draivien lentomatka ilmassa vakiintuisi 290 paremmalle puolelle ja tarvittaessa pallon saisi lennätettyä 300 metrin paremmalle puolelle, jos tarve vaatii.

”Jos pystyy lyömään tarvittaessa 300 metriä tai enemmän ilmassa, niin se on iso etu. Sillä pääsee monien bunkkerien yli”, hän näkee.

Kuten alla olevalta videolta näkyy, Ruuska laittaa hurjassa lyönnissä kaiken peliin, jolloin carry eli lentomatkaa jää vain karvan verran 330 metristä. Näin rajuja vetoja hän ei kuitenkaan aio ruveta käyttämään kilpailuissa.

”Videolla olevaa lyöntiä ei pysty käyttämään kuin korkeintaan lentokentällä”, Ruuska myöntää.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Only 4mph to go @brysondechambeau #taylormadegolf #pumagolf #golf #golfswing #longdriving #trackman

Henkilön Lauri Ruuska (@lateruuska) jakama julkaisu Loka 21, 2020 kello 5.20 PDT

Kierroskeskiarvo parani kahdella lyönnillä

Ruuskan ensi kausi on vielä jonkin verran usvan peitossa. Nordic Leaguen rankingissa hän jäi harmittavasti yhden sijan päähän pelioikeudesta Challenge Tourille. Hän saa joka tapauksessa pitää nykyisen, ei tosin kovinkaan vahvan, Challenge Tour -kategoriansa ensi kaudella, koska koronaepidemian vuoksi vanhat kategoriat kattavat myös ensi kauden.

”Totta kai neljäs sija jäi harmittamaan, ja se etten enkä saanut saavutettua voittoa. Voittaminen on kuitenkin lajin suola”, hän sanoi.

”Mutta kun rupeaa katsomaan kautta paperilla, niin viisi sijoitusta top 3:een ja kahdeksan sijoitusta top 10:iin kolmessatoista kilpailussa kertovat, että eteenpäin on menty”, Ruuska sanoi.

Myös kierroskeskiarvon paraneminen parilla kahdella lyönnillä Nordic Leaguessa 69,5:een kertoo, että Ruuskan peli on mennyt rutkasti eteenpäin.

”Minulla on Challenge Tourille kategoria 16, millä pystyy pelaamaan jonkin verran kisoja. Jos Suomeen tulisi vielä Challenge Tourin kisa, sen tuomien villien korttien myötä pystyisin täydentämään vielä kalenteria. Peli tuntuu nyt siltä, että pystyn kokeilemaan siipiä Challenge Tourilla”, Ruuska päätti lyhyen puhelinhaastattelun ja jatkoi harjoituksiaan.

Lauri Ruuskan Instagram

Etsi luettavaa