Hyppää sisältöön

Laura Davies näytti Sanna Nuutiselle pelaamisen mallia Skotlannissa: ”Laura lyö pitkälle, uskomaton tatsi lähipelissä”

Sanna Nuutisella on Sveitsi mukaanlukien vielä kahdeksan kilpailua kuluvan kauden ohjelmassaan

58-vuotias Davies (-2) pelasi toisen puoliskon Dumbarnie Linksin kentästä kolme alle jättaen Nuutisen (par) kahden lyönnin päähän.

Suomalaisten avauspäivä Scottish Openissa oli menestyksen osalta LET:n ja LPGA:n yhteiskisassa vain kohtuullinen.  
Kahdeksan tunnnin aikaeron takana Japanissa reilun viikon viettänyt Sanna Nuutinen sai tuloksekseen 72,par. 

Sanna Nuutisen peli oli avauksia lukuunottamatta off-asennossa

Sanna Nuutisen peli oli avauksia lukuunottamatta off-asennossa

GETTY IMAGES

 

Ursula Wikströmin tulos oli 74,+2. Espanjassa lauantaina seitsemänneksi itsensä pelannut Tiia Koivisto (77,+5) löytyy sijalta 133:s yhdessä olympialaisisssa säväyttäneen  puttikone Aditi Ashokin kanssa.

Nuutista kirittivät edellisessä Solheim Cupissa pelannut Englannin Bronte Law, sekä naisgolfin elävä legenda Laura Davies. Apulaiskapteenina syyskuun haasteottelussa toimiva Davies oli asetettu ryhmään seuraamaan kandidaattien edesottamuksia.

Varsin vaatimattomasti kuluvalla kaudella pelannut Law (69,-3) kukisti Nuutisen kolmella lyönnillä. Law tarvitsee meneillään olevasta kisasta sekä Women´s Openista seuraavalla viikolla todella kovia näyttöjä noustakseen vielä tusinaan, joka USA:ta vastaan lähtee Eurooppaa edustamaan.

Nuutisen (72,par) kahden birdien ja kahden bogeyn kyllästämä kierros ei ainakaan tuloksena jää Daviesille plussan arvoisena mieleen. Helsinkiläisen edellä on 144:sta pelaajasta yli 50, joista yli puolet euroooppalaisia.
”Oma peli oli vaisua. Olin off kaikilla muilla osa-alueilla kuin draivissa”, Nuutinen summasi päivänsä.

Skotlannin kisasta on luvassa tuloslistan kärkikymmenikösssä oleville eurooppalaisille pisteitä LET:n pistekarsinnassa. Nuutinen voi toki nykyisestäkin asemasta kivuta pisteitään korottamaan.
Käytännössä on selvää, että tätä listaa ylivoimaisesti  johtava Tanskan Emily Kristine Pedersen saa toisen kahdesta suorasta Solheim Cup -joukkueen paikasta. 
Toisena olevan Nuutisen vakavista uhkaajista askelia kohden kärkeä ottivat avauspäivänä Anne Van Dam, Oliwia Cowan sekä Nanne Koerstz Madsen.
 

Laura Daviesin aggressiivisuus on tallella

Laura Davies on osallistunut kerran myös Finnair Mastersiin. Tuolloin hän  lähes pahoitti mielensä hitaan pelaamisen johdosta

Laura Davies on osallistunut kerran myös Finnair Mastersiin. Tuolloin hän lähes pahoitti mielensä hitaan pelaamisen johdosta

GETTY IMAGES

Vaikuttavinta tulosten osalta olikin Daviesin oma kiri. Hän oli ensimmäisen yhdeksikön jälkeeen Sannan kanssa samassa tuloksessa (+1). Toisella puoliskolla veteraani selvisi ilman bogeja, teki kolme birkkua ja  on  (70,-2)  tuloslistalla 21:s kierroksen ollessa vielä hivenen kesken.

Daviesin kilpailuvietti  ja nälkä olla mukana naisgolfissa monin eri tavoin on kyltymätön. Pari viikkoa takaperin hän taisteli US Senior Women´s Openin kärkitiloista yhdessä Annika Sörenstamin ja Liselotte Neumannin kanssa.

”Laura Davies pelasi hienosti ja tapansa mukaan aggressiivisesti. Draivit ovat edelleen pitkiä. Hänen tatsinsa viheriöillä on uskomatonta”, Nuutinen kehui 58-vuotiasta pelikaveriaan. Davies on osallistunut Solheim Cupiin  ennätyksellisesti 12 kertaa pelaajana (1990-2011) ja kerännyt eniten pisteitä yksittäsistä otteluista.

Avoimissa sarjoissa menestysvuodet ovat kaukana takana. Davies ei kavahda sitä, että pelit päättyvät enimmäkseen kahteen kierrokseen. Viimeisen kolmen vuoden aikana hän on pelannut 30 kisaa, joissa on pääässyt kahdelle viimeiselle vain kahdeksan kertaa. Paras sijoitus näissä on 15.

Perjantaina Davies, Law ja Nuutinen jatkavat samassa ryhmässä. Startti on kello 14.43 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa