Hyppää sisältöön

Lassi Tilander täyttää 85 vuotta: ”Satavuotiaana golfaaminen on tavoitteeni”

Lassi Tilanderin kauden tärkeimmät kisat

Golfiin 1960-luvun alussa kerralla hurahtanut Lassi Tilander haaveilee golfmatkasta Japaniin ja saa nautintoa pelin pirullisesta vaikeudesta.

Lassi Tilander pelasi launtaina kauden 30:n golfkierroksensa kotikentällään Talissa, vain parin kilometrin päässä Pitäjänmäen-kodistaan. Tänään maanantaina (3.6) hän viettää 85-vuotissynttäreitään kotonaan, jossa on muun muuassa yli tuhannen golfkirjan kokoelma ja pihalla harjoittelua varten lyöntiverkko.

Lassi käy pari kertaa viikossa kuntosalilla ja elää suhteellisen terveellisesti golfin kyllästämää elämää.

”Tämä laji pitää minut virkeänä. Ei tässä iässä nyt enää mitään suuria pilvilinnoja tarvitse rakentaa tavoitteiden osalta. Mutta pelaaminen maistuu, harjoittelu ja lukeminenkin golfiin liittyen sekä televisiosta kisojen seuraaminen. Olen innostunut katsomaan naisten kisoja. Niistä löytyy toimivia svingejä ja upeita tarinoita”, Lassi kertoo.

Tasoitus on on nykyään 17,2, parhaimmillaan se oli alle viiden. Parhaat saavutukset ovat Seniorien (55+) SM-kulta, klubimestaruus HGK:ssa sekä viisi hole-in-onea.  Kaudella 2018 Tilander alitti ensimmäistä kertaa tuloksella ikänsä, Talissa hän löi tauluun luvut 81 ja 82.

”Onnelllinen ja onnekas olen ollut, kun näin pitkän matkan olen jo saanut taittaa. Suvussamme miehet ovat ympäriltä kuolleet huomattavasti nuorempana. Isä kaatui rintamalla, kun olin kymmenvuotias. Sain vastikään, pitkälti yli 70 vuotta tapahtuneen jälkeen tästä sotaorpomitalinkin.”

Lassi Tilander on vaikuttanut poikkeuksellisen laajalla säteellä kotimaisessa golfissa seuratasolla, Golfliitossa, medioissa sekä golfmatkojen järjestäjänä ja isäntänä.

Uteliaisuus lajia, kenttiä, tapahtumia ja golfi parissa vaikuttavia ihmisiä kohtaan on edelleen kadehdittavan suuri.

”Yksittäisenä kokemuksena Jack Nicklauksen vastaanottaminen Talin kentälle kesällä 1987 on ollut ikimuistoisin.”

Kuluvalla kaudella tärkeimpiin tapahtumiin lukeutuvat kotikentällä pelattavat Ministeri Erkon 60-vuotispokaali, sekä pojat yli 80-vuotiaiden SM-kilpailut,  joista Tilanderilla on aiemmilta vuosilta kaksi hopeamitalia. 

Lassi Tilander on kirjoittanut useita golfkirjoja, tuhansia artikkeleita sekä selostanut majoreita TV-kanaville toistakymmentä vuotta.

Lassi Tilander on kirjoittanut useita golfkirjoja, tuhansia artikkeleita sekä selostanut majoreita TV-kanaville toistakymmentä vuotta.

Pidemmällä perspektiivillä hän nostaa oma-aloitteisesti esiin kaksi tavoitetta.

”Satavuotissynttäreihin on aikaa vain 15 vuotta. Olisi todella upeaa, jos pääsisin juhlimaan tuon rajapaalun ylittämistä pelaamalla golfia.”

”Eikä tämä ikääntyminen golfin nautintoa minulta ole vienyt. Tämä on laji, jossa melkoinen osa nautinnosta tulee  pelin haasteista, vaikeudesta ja välii pirullisistakin tilanteista, joissa tunnekuohut pelaajille menevät niin nopeasti ääripäästä toiseen”, Lassi Tilander filosofoi.

Kotimaisista golfkentistä hän on pelannut lähes kaikki, ulkomailta kokemusta on ympäri maailman.

”Listaltani puuttuu kuitenkin vielä Japani, maailman toiseksi merkittävin golfkohde harrastajamäärältään mitattuna. Se on maa, jonne tekee kovasti mieli”, Lassi Tilander kertoi lauantaisen pelimme yhteydessä.

GoGolf onnittelee lämpimästi syntymäpäiväsankaria, joka oli 1990-luvun alussa samaan konserniin kuuluvan  Golfreseptin yksi perustajaosakkaista.

teemu tyry

Etsi luettavaa