Larrazabal otti voiton numero yhdeksän – Samooja nousi 11 sijaa

Pablo Larrazabal sai puolisoltaan Adriana Lamelasilta lämpimät onnittelut jo päätösviheriöllä. KUVA: GETTY IMAGES

Espanjalaiset ottivat kaksoisvoiton KLM Openissa. Kalle Samooja sijoittui 29:nneksi.

Pablo Larrazabal juhli voittoa sunnuntaina Hollannissa pelatussa KLM Openissa. Kyseessä oli espanjalaisen uran yhdeksäs voitto DP World Tourilla. Tänä vuonna voittoja on tullut jo kaksi.

Päätösviheriöllä Larrabal tuuletti tuoreinta saavutustaan villisti, ja onnensa kukkuloilla oli myös hänen puolisonsa Adriana Lamelas, joka hyppäsi voitosta hullaantuneena Larrazabaliin syliin.

Tästä on tullut pariskunnalle jo jonkin sortin tavaramerkki, sillä kyseessä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun kaksikko tavataan sylikkäin viheriöltä voiton ratkettua.

Lamelas oli matkassa mukana myös Koreassa huhtikuun lopussa, kun Larrazabal otti edellisen voittonsa. Uran seitsemäs voitto tuli kotikisassa Tarragonassa – ja Lamelas loikkasi jälleen hajareisin siippansa huomaan.

Kun Pablo voittaa, Adriana loikkaa hänen syliinsä. KUVAT: GETTY IMAGES

Espanjalaisille kaksoisvoitto

Bernardus Golfin kentällä pelatussa kisassa Larrazabalin voittotulos oli -13 (66-73-67-69). Toiseksi sijoittui hänen maanmiehensä Adrian Otaegui, joka hävisi Larrazabalille kaksi lyöntiä.

Kolmannen sijan jakoivat Tanskan Rasmus Højgaard ja Etelä-Afrikan Deon Germishuys tuloksella -10.

Suomalaisista Kalle Samooja jatkoi tasaista sarjaansa. Hän päätyi kokonaistulokseen -3 (72-71-71-71), mikä riitti jaettuun 29. sijaan. Nousua päätöspäivänä oli 11 sijaa.

”Tuloksen valossa aika tasaista suorittamista tällä viikolla. Tänään oli jotenkin paras terä pois, mutta sain muutaman putin sisään alkupäiviin verrattuna”, Samooja summasi kisan

”Hyvä prosessi kuitenkin tällä viikolla. Sellainen ok-startti kolmen viikon pötkölle. Viilaillaan peliä ja odotellaan, että alkaa napsumaan oikein kunnolla.”

Tapio Pulkkasta hissi vei tulosluettelossa alaspäin. Hän lähti Samoojan tapaan päätöskierrokselle sijalta 40, mutta 75 lyönnin kierros pudotti hänet jaetulle 60. sijalle. Pulkkasen yhteistulos oli +1 (70-72-72-75).

Samooja puolustaa voittoa ensi viikolla

Ensi viikolla vuorossa on Porsche European Open, jonka voittoa Samooja puolustaa. Kisa pelataan Hampurissa Green Eagles Golf Coursesilla eli samalla kentällä, jossa suomalainen juhli vuosi sitten uransa ensimmäistä pääkiertuevoittoa.

Samoojan lisäksi myös Pulkkanen ja tällä viikolla cutista pudonnut Sami Välimäki ovat mukana kisassa.