Hyppää sisältöön

Lake & Forestin suosio Tahko Golfissa lähes Old Coursen tasolla: ”Yhdeksän reiän pelaaminen kovassa kasvussa”

Tahko Golfilla on Black Fridayn aikaan useita tuotteita tarjolla GoGolfin kautta

Kahdeksi yhdeksiköksi jaetun New Coursen pelikierrosten määrä lisääntyi 57 prosenttia. Golfautojen käyttö Tahkon kahdella kentällä on myös hurjassa kasvussa.

Tahko Golfin golfkausi käynnistyi ennätyksellisen aikaisin, vappupäivänä.

Kaudesta muodostui ennätyksellinen, Old Coursella ja nykyisellä Lake & Forestilla pelattiin lokakuun alussa päättyneellä pelikaudella yhteensä 41 500 kierrosta.

Edelliseen vuoteen verrattuna nousua on 42 prosenttia,  joka poikkeuksellisella koronakaudella on reilusti kotimaan keskiarvoa suurempi prosentti.

Lake & Forest on Tahko Golfin kentistä pidempi, monipuolisempi ja pelillisesti vaativampi

Lake & Forest on Tahko Golfin kentistä pidempi, monipuolisempi ja pelillisesti vaativampi

Lake & Forestilla tapahtui varsinainen läpimurto suosion suhteen. 18-reiän kierroksina laskettuna kahta yhdeksikköä pelattiin yhteensä yli 18 000 kertaa, jossa on nousua edellisvuoteen 57 prosenttia.

Kierrosmäärissä Old Course 23 000+ on vielä Lake & Forestia edellä, mutta tasapaino kenttien kuormituksen osalta on jo hyvällä tasolla.

Yhdeksän reiän pelaaminen yleistyy

Tahko Golfin suosio perustui ainakin osittain kenttien mainioon kuntoon jo edellisellä kaudella 2019, sekä Old Coursen saavuttamaan kolmanteen sijaan Golflehden kenttärankingissa. 

Tahkon green fee -ja majoitus+pelipakettien ennakkomyynti oli maaliskuun alussa pidetyillä Golfmessuilla ennätyksellistä.

Tavanomaista huomattavasti leudompi talvi kohteli Savon golfkenttiä vaihtelevalla tavalla.

”Lake & Forest avattiin jo toukokuun alussa. Se sai lentävän lähdön, ja omien pelaajien lisäksi runsaasti vieraspelaajia maakunnasta. Old Coursella oli talven jäljiltä vaikeampaa, jonka johdosta säästelimme sen avaamista toukokuun loppuun”,  taustoittaa toimitusjohtaja Jukka Ilva.

Lake & Forestin sijainti muutaman kilometrin päässä Tahkon ytimestä on hidastuttanut sen pelaajamäärien kasvua

Lake & Forestin sijainti muutaman kilometrin päässä Tahkon ytimestä on hidastuttanut sen pelaajamäärien kasvua

Lake & Forestilla pelaajat varaavat starttiaikansa erikseen molemmile yhdeksiköille. 

”Kun toisen puoliskon starttiaika on  2 h10 minuuttia ensimmäisen jälkeen, pelin tahtikin pysyy ripeänä ilman valvontaa. Haasteitakin meillä toki on ollut systeemiä rakentaessamme. Jos toisen startin saa vasta kolme tuntia ensimmäisen jälkeen, odotus on monille liian pitkä”, Ilva löytää kehityskohteen.

Yhä suurepmpi osa Lake & Forestin kiertäjistä pelaa vain toisen puoliskon.

”Yhdeksän reiän pelaaminen on nostanut kovasti suosiotaan, kuten trendi maailmalla on. Tämän suuntauksen uskomme jatkuvan myös seuraavalla kaudella.”

Golfautojen käyttö yleistyy

Tahko Golfissa vieraspelaajien osuus pelatuista kierroksista on hämmästyttävänkin suuri, 65 prosenttia.

Tähän pohjautuu myös golfautojen runsas käyttö. Volyymien lisääntyminen on yllättänyt myös Jukka Ilvan.

”Kulutuskäyttäytyminen on muuttunut, autoilu on entistä suositumpaa kaikissa ikäluokissa. Autolla pelattujen kierrosten määrä kasvoi edellisvuodesta 95 prosenttia.”

Ensimmäistä kertaa golfkeskuksen historiassa myös omien golfautojen käyttö tietyin rajoituksin on ollut sallittua.

Maisemien avaaminen ja salaojitus nopeuttavat kenttien kuivumista

Old Course laajeni 18-reikäiseksi vuonna 2000, New Course avattiin juuri ennen finansskriisiä kesällä 2008.

Korjausvelkaa ei vanhemmallakaan kentällä ole päässyt muodostumaan. Tiiauspaikkojen uudistuksia ja puiden kaatoa, maisemien avaamisia on tehty näkyvällä tavalla jo usean vuoden ajan.

”Puuston harventaminen ja salaojituksen laajentaminen ovat kovasti parantaneet paitsi viheriöiden kuntoa, myös väylien vedenläpäisykykyä. Jalat pysyvät kuivina, tästä on tullut kiitosta omilta ja vierailta.”

Kaudelle 2021 aivan Old Coursen klubitalon terassin eteen, 10 tiille päin, valmistuu uusi puttiviheriö.

Tahkon Old Coursen järvimaisemat ovat lumonneet pelaajia jo 2000-luvun taitteesta alkaen.

Tahkon Old Coursen järvimaisemat ovat lumonneet pelaajia jo 2000-luvun taitteesta alkaen.

”Palautetta on tullut siitä, että harjoitusalueemme ja alkuperäinen puttiviheriömme ovat kaukana. Tästä johtuen oli perusteltua parantaa palvelua uudella viheriöllä”, Ilva hymähtää.

Old Coursella käyneet tietävät, että golfarien luontainen mukavuuden halu on tässä yhteydessä huipussaan.

Klubitalon erottaa  rangesta ja nykyisestä puttiviheriöstä  alle 150 metrin matka, ja tässä tapauksessa oleellisempana asiana loivaksi luonnehdittava mäki, jonka kipuaminen kahteen suuntaan on mitä parasta lämmittelyä kierrokselle. 

Golfin imago on parantunut

Jukka Ilvalle tuli lokakuun alussa täyteen kymmenen vuotta Tahko Golf Clubin toimitusjohtajana.

”Täällä on edeltäjäni aikana rakennettu hyvät pohjat kenttien ja puitteiden osalta. Tahkovuori on kehittynyt ympärivuotiseksi lomakeskukseksi, jossa kahdelle golfkentälle on luonnollinen tarve.

Lomakeskuksessa kentät suljettiin viheriöiden osalta perinteisesti jo lokakuun ensimmäisellä puoliskolla, Old Course avattiin vielä viikonlopuksi 8.-11.10 käyttöön.

Jukka Ilva on iloinen siitä, että omat ja vieraspelaajat ovat löytäneet Lake & Forestin yhdeksän reän aikavarauksen avittamina

Jukka Ilva on iloinen siitä, että omat ja vieraspelaajat ovat löytäneet Lake & Forestin yhdeksän reän aikavarauksen avittamina

”Golfille kausi 2020 kääntyi Suomessa varsinaiseksi menestystarinaksi, vaikka suuria kysymysmerkkejä oli ilmassa. Laji sai paljon huomiota ja media käsitteli golfia erittäin asiallisesti. Mielestäni Golfliiton ja lajiyhteisön kokonaisvaltainen strategia koronaviruksen osalta oli erittäin onnistunut. Yhteen hiileen puhaltaminen näkyi erityisesti kenttien välisenä yhteistyönä, toimitusjohtajat sekä kenttämestarit ympäri maan pitivät ennätyksellisen paljon yhteyttä toisiinsa. Poikkeuksellisissa tilanteissa oli tärkeää jakaa ja saada tietoa sekä kokemuksia.”

Ilva uskoo koronaan liittyvien haasteiden jatkuvan myös kaudella 2021.

”Positiivinen ja turvallisuuden tunnetta tuova tunne golfin ympärillä on pyrittävä säilyttämään, jotta jo vakiintuneet kuluttajat sekä uudet pelaajat saadaan pysymään lajin parissa”, Ilva linjaa.

Koronakeväänä 2020 golf tarjosi harrastajille mahdollisuuden harrastaa ja liikkua luonnossa useimpien muiden harrasteiden ollessa pannassa.

”Kahden hengen ryhmissä pelaaminen ja klubialueella sekä kentällä hygieniasta huolehtiminen jättivät paljon positiivisia asioita golfiin. En pitäisi lainkaan huonona ideana aloittaa kautta 2021 samoilla linjauksilla”, Jukka Ilva pohtii haastattelun päätteeksi. 

Tahko Golf

Etsi luettavaa