Hyppää sisältöön

Lahti Basketballilta hieno ele kotikaupungin sankarille: Ensimmäinen välieräottelu omistettu Mikko Iloselle

Mikko Ilonen on vahvasti esillä tämäniltaisessa koripallon välieräottelussa Lahdessa.

Lahtelainen koripalloseura kunnioittaa Mikko Ilosen uraa illalla joukkueen ensimmäisessä välieräottelussa, jossa lahtelainen golfsankari on esillä monella eri tavalla.

Rakkautta yli lajirajojen. Näin voisi kuvailla Lahti Basketballin tämäniltaista tempausta, jossa se omistaa ensimmäisen välieräottelunsa toissa viikolla kilpagolfuransa päättäneelle Mikko Iloselle

”Ensimmäinen välierä on omistettu Suomen kaikkien aikojen golfari Mikko Iloselle. Lahtelainen ilmoitti 21.3, että hän vetäytyy ammattilaiskentiltä ja lopettaa uransa kilpapelaajana. Lahti Basketball haluaa kunnioittaa lahtelaisen legendan huikeaa uraa tiistain kamppailussa”, Lahti-Basketin kotisivuilla kerrotaan.

    View this post on Instagram         

Välierä numero 1 ? Lahti Basketball vs. @ynnikoripallo ?@lahtienergia -areena ⏰ 18:30 ? @zupticket #lahtibasketball ?: @sellekhanks

A post shared by Lahti Basketball (@lahtibasketball) on Apr 1, 2019 at 10:40pm PDT

GoGolf tavoitti Lahti-Basketin toiminnanjohtajan Roope Suonion. Hän kertoo, että seura on vastaavalla tavalla muistanut myös aiemmin suuria lahtelaisia urheilupersoonia.

”Aiemmin teimme samanlaisen tempauksen jalkapallouransa lopettaneelle Rafaelille ja siitä tuli monelle lahtelaiselle hyvä mieli”, Suonio sanoo.

Brassihyökkääjä pelasi pitkän uran FC Lahden paidassa.

Illan ottelussa runkosarjan voittanut Lahti Basketball kohtaa runkosarjassa kuudenneksi sijoittuneen Oulun NMKY:n. Kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Ilonen on mukana tapahtumassa. 

”Mikko heittää teatraalisen aloitusheiton ja jakaa parhaan pelaajan palkinnon. Seura myös muistaa häntä pienillä lahjoilla”, Suonio sanoo.

Lisäksi Lahden lämmittelypaidat illan otteluun on painettu Ilos-teemalla ja puoliajalla nähdään myös golfaiheinen ohjelmanumero.

”Todennäköisesti kyseessä on puttikilpailu. Se soveltuu parhaiten meidän parketilla tehtäväksi”, Suonio tarkentaa.

Suonion mukaan palaute teemasta on ollut hyvää, mutta moni on myös ihmetellyt, miksi korisjoukkue tekee tällaista.

”Kysymys on siitä, että halutaan tuoda lahtelaista urheilukulttuuria esille. Ajateltiin kunnioittaa hänen uraansa tällaisella tyylillä”, Suonio kertoo.

Illan otteluun Suonio odottaa yli tuhatta katsojaa. Ottelu alkaa klo 18.30 ja se pelataan Lahden suurhallissa eli Lahti Energia Areenalla.

Etsi luettavaa