Hyppää sisältöön

Lähes 20 LIV-pelaajaa osallistuu Wentworthin-kilpailuun: ”On selvää, että välillämme on jännitteitä”

Rory McIlroyn ja Sergio Garcian sekä muiden LIV Golf -pelaajien välillä on jännitteitä. KUVAT: GETTY IMAGES

Rory McIlroy sanoi, että häntä ottaa vatsasta mennä Wentworthiin pelaamaan samaan kilpailuun LIV Golf -pelaajien kanssa.

Tällä viikolla pelataan Wentworthin kentällä Lontoossa DP World Tourin lippulaivakilpailu BMW PGA Championship. Kisa kuuluu Rolex Seriesiin ja potissa on peräti 8 miljoonaa dollaria.

Tai kaikki on suhteellista. DP World Tourin pelaajille summa on suuri, mutta voisi kuvitella, että LIV Golfin pelaajille se tuntuu pikkurahalta.

Saudirahoitteisen kiertueen kilpailussa pelaajille jaetaan joukkuekilpailu mukaan lukien 25 miljoonaa dollaria eli yli kahdeksan kertaa enemmän.

Silti tämän viikon kilpailu on houkutellut hunajapurkin äärelle kosolti LIV Golfiin siirtyneitä pelaajia. Alunperin heitä oli ilmoittautunut mukaan 18, mutta yksi on joukosta poissa. Kaksinkertainen major-voittaja Martin Kaymer ilmoitti viime tingassa vetäytyvänsä kisasta, koska saksalainen ei tuntenut oloaan tervetulleeksi.

Sen sijaan Sergio Garcia ei näe osallistumisessaan ongelmaa. Pikemminkin päinvastoin. Garcia kertoi näkemyksestään Golf Digestille viime viikolla pelatun Bostonin LIV Golf -kilpailun yhteydessä.

”Se on selvää, että välillämme tulee olemaan jännitteitä, mutta olen siellä tukeakseni DP World Touria, ja se on ainoa asia, jonka voin tehdä”, Garcia näkee.

”Jos löytyy joitakuita, jotka eivät tykkää siitä, että pelaan siellä, niin se on ikävää heille”, hän jatkoi.

Garcian lisäksi LIV-pelaajista mukana ovat muun muassa Abraham Ancer, Talor Gooch, Patrick Reed, Lee Westwood, Bernd Wiesberger, Richard Bland, Graeme McDowell, Kevin Na, Jason Kokrak ja Branden Grace.

Roryä juilii vatsasta

Jännitteitä kisassa riittää, sillä kilpailuun osallistuu myös PGA Tourin LIV Golfin vastaisen taistelun henkilöitymä Rory McIlroy, joka ei pidä lainkaan siitä, että LIV Golfin pelaajia osallistuu DP World Tourin kilpailuun.

”Minua ottaa vatsasta matkustaa Wentworthiin ja nähdä 18 heistä siellä. Minusta se ei ole oikein”, McIlroy totesi.

Twitterissä LIV Golfin vastaista taistelua on käynyt puolestaan Eddie Pepperell, joka on hänkin viivalla Wentworhtissä. Hänen taisteluparinsa sosiaalisen median palvelussa on ollut Lee Westwood, joka on irvaillut omassa päivityksessään PGA Tourin muutoksille, joita hän on väittänyt kopioiksi LIV Golfista.

Jännitteitä ja vastakkainasettelua totisesti piisaa, eikä niitä ainakaan lievitä huhut siitä, että järjestäjä aikoo sijoitta LIV Golfin pelaajat kahdelle ensimmäiselle kierrokselle pelaamaan omiin ryhmiinsä.

Joka tapauksessa kahden kierroksen jälkeen pelaajat laitetaan käännettyyn järjestykseen, ja samassa ryhmässä saattavat hyvinkin olla Garcia ja McIlroy sekä Pepperell ja Westwood.

Tällöin luvassa on siis draamaa paitsi pelillisesti myös henkisellä tasolla.

Maailmanlistan pisteet kiinnostavat

Miksi sitten LIV Golfin pelaajat ovat paikalla, kun moni heistä perusteli LIV Golfiin siirtymistään juuri sen vuoksi, että heille jäisi aikaa enemmän viettää aikaa kotonaan?

Yksi syy on varmasti se, että pelaajien antama selitys ei ole täysin totta. Tänä vuonna LIV Golfiin kuuluu kahdeksan kilpailua, mikä on huippupelaajalle pelituntuman ylläpitämiseksi melko vähän.

Toinen selvitys on todennäköisesti se, että LIV Golfissa ei jaeta lainkaan maailmanlistan pisteitä, joten niitä janoavien täytyy osallistua paitsi DP World Tourin myös Asian Tourin kilpailuihin.

Monelle pelaajalle olisi tärkeää pitää paikka mahdollisimman korkealla maailmanlistalla, jotta heillä olisi mahdollista päästä mukaan major-turnauksiin.

BMW PGA Championshipissa on mukana myös kaikki DP World Tourin suomalaispelaajat, eli Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Kisa käynnistyy torstaina aamulla ja lähtöajat on selvillä myöhemmin tänään. Silloin nähdään, keiden kanssa suomalaiset pelaavat ja ennen kaikkea, onko LIV Golfin pelaajat sijoitettu omiin ryhmiinsä.

Osanottajalista

Etsi luettavaa