Hyppää sisältöön

Lahden Golfista Vierumäen Cooke-kentän pääomistaja?

Vierumäen Cooke Coursella on pelattu vuodesta 2006

Vierumäki Country Club Oy:n konkurssipesä on hyväksynyt Lahden Golf Oy:n tekemän ehdollisen tarjouksen Cooke-kentän osakkeista, sekä Golf Paviljonki –
klubirakennuksesta.

Vierumäen Country Clubin konkurssipesä käynnisti syksyllä tarjouskilpailun Vierumäki Cooke-kentän osake-enemmistöstä ja klubirakennuksesta yhtenä kokonaisuutena.

Kaupattavaksi tuli peräti 66 prosenttia osakekannasta,  792 pelioikeutta.  Loput 34 prosenttia ovat muilla muiden yksityishenkilöiden, yritysten ja yhteisöjen omistuksessa.

Lahden Golfin kiinnostus vain 20 kilometrin ja 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevan naapurikentän pelimahdollisuuksista on varsin  luonnollista. 

Kaudella 2020 Lahden Golfin hallitsemilla Takkulan kentillä oli kauden trendin mukaisesti erittäin ruuhkaista, kentän kuormitus äärirajoilla. Resursseja yhdistämällä on saavutettavissa  melkoisia synergiaetuja.

Lahden Golf Oy:n hallitus teki analysoinnin tuloksena päätöksen osallistua tarjouskilpailuun. Vierumäki Country Clubin konkurssipesä hyväksyi ehdollisen tarjouksen, joka toteutuakseen vaatii Lahden Golf Oy:n yhtiökokouksen hyväksynnän. 

Kokous, jossa Oy:n hallitus esittää tarjouksen ja kaupan rahoituksen hyväksymistä, pidetään tammikuun 4. päivä. Kokous pidetään virtuaalisesti.

Mikäli kauppa toteutuu, osakkeet ostaisi Lahden Golf Oy tai sen perustama tytäryhtiö.

Strategisesti ja taloudellisesti erittäin merkittävästä ehdotuksesta järjestetään Lahden Golfin osakkaille tiedotustilaisuus virtuaalisesti tiistaina 22.12.

Cooke Course on 15 vuoden ajan lukeutunut maamme arvostetuimpiin kenttiin.  Sen käyttöaste on toistaiseksi jäänyt ennakoitua alhaisemmaksi. Kentän kunto on myös osoittautunut odotettua suuremmaksi haasteeksi, jossa viimeisten vuosien aikana on kuitenkin otettu isoja harppauksia eteenpäin.

Vierumäen Cooke Coursella on pelattu vuosina 2016-2019 maamme merkittävin ammattilaiskilpailu, Vierumäki Finnish Challenge.

Lahden Golf ry. lukeutuu Suomen perinteikkäisimpiin ja kilpatasolla menestyneimpiin seuroihin.  Takkulassa on nykyään kaksi kenttää, 18-reikäinen Mestari, sekä yhdeksikkö, Kisälli-kenttä.

Mikko Ilonen on seuran ylivoimaisesti kuuluisin kasvatti. LG:n ensimmäisen edustuspelaajien kaartin muodostivat ansioituneet muiden lajien sankarit, Veikko Kankkonen, Olli Hanski ja Aki Pyykkönen.

Ennen Ilosen läpimurtoa vuosituhannen vaihteessa seuralle toivat menestystä ET:lla pelannut Anssi Kankkonen, Erkki Välimaa, Timo Rauhala ja Veli-Matti Välimaa.  Naisten ja miesten maajoukkueiden valmentajana menestystä saavuttanut Mikael Mustonen on niinikään Lahden Golfin miehiä.

Lähde: Lahden Golfin osakastiedote

Lahden Golf

Vierumäki, Cooke Course

Etsi luettavaa