Hyppää sisältöön

Lahden Golfilla selkeä peruste Vierumäen Cooken hankintaan: ”Arvoa osakkuudelle ja houkuttelevuutta LG:n palveluille”

Lahden Golf Oy omistaa jatkossa Cooken kentästä

Hallituksen ehdotus naapurikentän ostosta yllätti, mutta tehty ostotarjous sai lähes yksimielisen hyväksynnän LG:n osakkailta.

Lahden Golf Oy allekirjoitti edellisviikolla Vierumäki Country Clubin konkurssipesän kanssa sopimuksen  Vierumäki Golf Club Oy:n Cooke-kentän osake-enemmistön, sekä samassa suhteessa Golf Paviljonki -klubirakennuksen hankinnasta.

Kaupassa LG hankki 89 prosenttia yhtiön äänivallasta, sekä 792 pelioikeutta, jotka muodostavat 66 prosenttia Cooke-kentän pelioikeuksien kokonaismäärästä.

”Emme olleet ensimmäisten joukossa tarjousta tekemässä. Aktiivisiksi ryhdyimme vasta toisella tarjouskierroksella selvitettyämme huolella myös oman tulokulmamme Cooken myötä tarjolla olleen lisäkapasiteetin hankkimiseen, mahdollisuuksiin sekä riskeihin”, kertoo Lahden Golfin jäsenenä 50 vuotta ollut golfyhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri Leino.

Konkursssipesä hyväksyi LG:n hallituksen ehdollisen tarjouksen, joka suunnitelman mukaisesti esitettiin osakkaille vasta sen tultua myyjäpuolen taholta hyvksytyksi

Tarjouksen sisältö sekä kaupan myötä saatavat hyödyt ja velvoitteet esiteltiin huolellisesti osakkaille tiedotustilaisuuksissa, sekä kirjallisin esityksin ennen yhtiökokousta.
”Tarjouksemme selvästi yllätti valtaosan osakkaistamme, mutta myös ulkopuolisista tahoista.”

Yhtökokouksessa 4. tammikuuta suoritetussa äänestyksesssä 91 prosenttia osakkaiden äänistä puolsi hankintaa. 

”Tavoittelemme investoinnilla osakasarvon kohentamista palveluidemme houkuttelevuutta nostamalla, tähän liittyen monipuolistamalla tuotevalikoimaa, josta entistä helpommin löytää mieleisensä”, määrittää Leino.

Cooke Coursella on pelattu Challenge Tourin kisa neljästi vuosina 2016-2019

Cooke Coursella on pelattu Challenge Tourin kisa neljästi vuosina 2016-2019

Lassi Pekka Tilander

Seuralla kunniakas historia ja kaksi aiempaa kenttää

Lahden Golf aloitti toimintansa vuonna 1959 Hollolan lentokentällä. Kuusi vuotta myöhemmin (1965) Lahden kaupungin kanssa tehtiin sopimus Mukkulan maa-alueen vuokraaamistesta.

Mukkulaan valmistui 6-reikäinen kenttä 1966, 9-reikäiseksi se laajeni 1970.

Takkulaan LG siirtyi 1980-luvulla. 9-reikäisenä 1986 avattu kenttä laajeni täysmittaiseksi vasta1992.  Lahden talousalueella oli jo kaksi vuotta aiemmin avattu ensimmäinen 18-reikäinen kenttä Messilään.

Takkulassa golfkeskus kasvoi 2015 uusien maa-alueiden mahdollistamana  27-reikäiseksi kahden kentän (Mestari & Kisälli) kokonaisuudeksi.

Lisää pelimahdollisuuksia osakkaille

Tuoreen osakekaupan kautta Lahden Golf Oy toisen tukikohdan toiminnalleen. Lähes 800 pelioikeutta tuovat valtavasti lisää resursseja, samoin klubitalo sekä valtavan kokoinen range sen kupeessa.

Lahden Golfilla on käytössään keväästä lähtien 45 reikää omille pelaajille sekä kaupalliseen käyttöön. 

Vierumäellä kolmasosa pelioikeuksista on  muilla osakkailla, mutta LG:n asema Cooken ja golfyhtiön toiminnan kehittämisessä on vankka.

“Kummatkin yhtiöt jatkavat erillisinä toimintaansa, mutta yhteistyötä tehden ja synergioita etsien”, Leino painottaa diplomaattisesti.

Lahden Golfin kasvutarina yli 60 vuoden aikana on yksi vaikuttavimmista golfyhteisöjen osalla.  Mikko Ilosen lisäksi Anssi Kankkosen, Kalle Väinölän ja Erkki Välimaan saavuttamat kansainväliset menestykset pelikentillä ovat olleet uraauurtavia.

Takkulan ja Vierumäen välillä on etäisyyyttä vain 20 kilometriä, joka ajoaikana minuuteissa on samaa luokkaa.  

Lahden Golfin kentältä Takkulasta on matkaa Vierumäelle vain 20 kilometriä.

Lahden Golfin kentältä Takkulasta on matkaa Vierumäelle vain 20 kilometriä.

Lassi Pekka Tilander

Vieraspelaajat edelleen tärkeä asiakasryhmä

Tärkein motiivi hankkkia iso siivu Vierumäen Cooke Coursesta oli luoda lisää laadukasta palvelua, pelitilaa osakkaille ja seuran jäsenille, joita 27-reikäisellä Takkulan kentällä on 1 800.

Mestari-kentällä sekä 9-reikäisellä Kisälli-kentällä pelattiin vuoden 2020 aikana 58 000 golfkierrosta. Kasvun rajat tulivat tarkoin mitatuksi koronakaudella.

Kentät olivat ääriään myöten täynnä, ja starttiaikojen saaminen nousi, kuten useimmissa golfkeskuksissa ympäri maan, ruuhka-aikoina  hankalaksi.

Vierumäen Cookella yllettiin myös kovaan kierrosmäärään (25 000). Kentän käyttöaste on lähes koko sen elinkaaren ajan (2006-) ollut ennakoitua alhaisempi. 

Tämä pohjautuu merkittävässä määrin kentän kuntoon, joka ei etenkään viheriöiden osalta ole täyttänyt kuin ajoittain tavoitellun premium-luokan laatutason. 

”Vierumäellä on tehty erinomaista työtä laatutason parantamiseksi. Pääkenttämestarina Vierumäen molemmilla kentillä jo kolmen vuoden ajan vaikuttanut Alan Strachan on saanut aikaan selvää edistystä Cooken viheriöiden kunnossa”, Leino muistuttaa.

Henkinen kynnys suunnata Takkulan kentän asemasta Vierumäelle varmasti laskee LG:n jäsenten kokiessa olevansa Urheiluopiston maisemissa enemmän kotonaan omistamisen ja tästä aiheutuvatn sitoutumisen  myötä.

Valmista sapluuna tai tuotepaketteja omille osakkaille ja jäsenille, sekä ulkopuolisille tarjottavaksi ei ole vielä julkaistu. Pelituotteiden myynti käynnistyy lähiaikoina.

”Suunnitelmia ja laskelmia on luonnollisesti tehty. Omille osakkaille sekä jäsenille pelituotteiden hinnoittelu on erittäin kannustavaa. Selvää on, että Vierumäki Golf Clubin vähemmistöosakkaiden, sekä vieraspelaajien viihtyvyys on tärkeä prioriteetti”, Leino painottaa.

Panostusta junioreihin ja kilpailulliseen menestykseen

Oleellisenä ja lisäarvoa tuovana asiana juniorista asti  kilpaillut Leino näkee Vierumäen roolin perinteisenä urheilun ja golfin valmennuskeskuksena, sekä aktiivisena arvokisojen järjestäjänä.

”Lahden Golfilla on pitkät perinteet ja vahva toimintakulttuuri sekä  juniorien kasvattajana että menestyksekkäänä urheiluseurana. Näiden kehittämiseen vankka jalansija Vierumäellä antaa runsaasti lisää valmiuksia.”

Lahden Golfissa urheilu ja kilpaileminen on ollut läpi seuran historian tärkeässä asemassa.

Kansainvälisen luokan tähtiä Lahdesta ei kuitenkaan 2000-luvulla ole kasvanut, joten tiivistyvältä yhteistyöltä Vierumäen kanssa on lupa odottaa pidemmällä aikavälillä tuloksia myös menestyvien kilpapelaajien harjoitusmahdollisuuksien kehittämisessä.

Lahden Golf 

Vierumäki Golf Oy

Etsi luettavaa