Hyppää sisältöön

Lähteekö Tiger polttamaan tassujaan Presidents Cupiin? – kahdessa edellisessä Ryder Cupissa tuliaisina vain tappioita

Mitä Tiger Woods miettii pelaamisestaan Presidents Cupissa? Sitä hänen caddiensa Joe LaCava ei  tiedä

Tiger Woods suuntaa loppuviikosta Japaniin, jossa hän pelaa kaksi kilpailua. Nämä kisat kertovat mestarille itselleen, kannattaako hänen osallistua Presidents Cupiin myös pelaajana, vaiko vain kapteenina.

Presidents Cupissa USA:n joukkuetta kipparoivalla Tiger Woodsilla on marraskuun alussa iso päätös tehtävänään. Valitako itsensä villillä kortilla Australiassa käytävään kisaan muun maailman joukkuetta vastaan, vai luotsatako tähdistö voittoon kentän laidalta?

Mastersin ykköstilan jälkeen homma vaikutti selvältä, Tiger Woods oli hetkellisesti maailman kuumin pelaaja.

Edelleenkin hän on maailmanlistalla yhdeksäntenä, mutta kuusi Augustan jälkeistä kisaa ovat sujuneet todella mollivoittoisesti. Woodsin esitykset kentällä olivat poikkeuksetta ponnettomia. 

PGA Tourin kauden 2019 päätyttyä Woods kävi pienessä polvileikkauksessa, mutta on kertomansa mukaan kyennyt harjoittelemaan tähtäimenään paluu kisakentille lokakuun toisella puoliskolla.

Japanissa hän pelaa maanantaina valtavaa huomiota saavan skini-kilpailun Rory McIlroyn, Jason Dayn ja Hideki Matsyaman kanssa. Torstaina käynnistyvä Zozo Championship on  Japanin ensimmäisen virallinen PGA Tourin kisa.

”En tiedä mitä hän ajattelee pelaamisestaan Presidents Cupissa. Tiger tuskin on itsekään sitä vielä päättänyt. Hän haluaa nähdä, kuinka valmista oma peli on Japanissa, sekä tarkkailla, kuinka muut ehdokkaat  menestyvät  marraskuun alkuun mennessä”, caddie Joe LaCava puntaroi asiaa The Post-Crescentille antamassaan haastattelussa.

USA:n joukkueessa vahvoja ehdokkaita villin kortin saajiksi ovat Tigerin ohella Tony Finau, Rickie Fowler, Patrick Reed, Gary Woodland sekä Kevin Na.

Synkkä tappiokierre päällä Ryder Cupissa

Kun Tiger Woods puntaroi pelaamistaan Presidents Cupissa, on syytä nostaa esiin hänen kahden viimeisen Ryder Cupinsa saldo pelaajana. Vuonna 2012 Woods pelasi neljä peliä häviten kaikki nelinpelit / nelipallot, kaksinpelinsä hän tasasi Francesco Molinarin kanssa.

Syksyllä 2018 Woods tuli Pariisiin tuoreena Tour Championshipin voittajana. Latausta ei kuitenkaan löytynyt, eikä pelikavereista ( Patrick Reed, Bryson DeChambeau) ollut paikkaajiksi. Kaksinpelissä Jon Rahm kukisti Tigerin 2/1. Vaikka USA voitti, Woodsin saldo oli neljä tappiota, hän ei päääsyt yhdessäkään ottelussa edes viimeiselle reiälle.

Kun kaksi viimeistä Ryder Cupia lasketaan yhteen, Woods on saavuttanut kahdeksassa pelissä yhden tasapelin ja kokenut seitsemän tappiota!

Saldo on musertavan heikko kenelle tahansa, mutta Tigerin kohdalla tietysti hätkähdyttävä. Omaa osallistumista pelaamiseen hän miettii tältä pohjalta varmasti monelta kantilta. Tiger Woods ei varmasti halua ottaa riskiä tappioputken jatkumisesta kentällä, mikäli tiedostaa pelinsä olevan jotain muuta kuin a-luokkaa. 

Woods painotti aiemmin kesällä ja syksyllä useaan otteeseen sitä, että hän haluaa kuulla joukkueeseen jo valituilta, kenet he haluaisivat joukkueeseen villillä kortilla. Kysymyksen asettelu on vähintäänkin absurdi, koska kaikki valitut varmasti nostavat Tigerin nimen kunnioitukseen perustuvista syistäkin esiin ensimmäisenä. Etenkin, jos Woods tämän kysymyksen heille esittää silmästä silmään.

Phil Mickelsonin  katkeamaton sarja Presidents Cupissa USA:n edustamisesta vuodesta 1994 näyttäisi katkeavan. ”Lefty” on pelannut todella vaisusti kevään jälkeen, vain todella vahvat esitykset viimeisten viikkojen aikana voisivat antaa Tigerille perustelut hänen valinnalleen.

 Presidents Cup

Etsi luettavaa