Hyppää sisältöön

Kytäjän South East palkittiin World Golf Awardseissa Suomen parhaana kenttänä

Kytäjän South East -kentän 18. lukeutuu Suomen näyttävimpiin ja kuvatuin väyliin.

Pelaajien verkossa tekemän äänestyksen perusteella tunnustus oli South Eastille kolmas perättäinen. Vanajanlinna nousi parhaaksi golfhotelliksi, Golf Tailors ykköseksi golfmatkojen järjestäjänä.

Kytäjän South East -kenttä on palkittu kansainvälisen World Golf Awardsien palkintogaalassa jo viidennen kerran Suomen parhaana golfkenttänä. Torstaina 28. lokakuuta Dubaissa järjestetyssä tapahtumassa jaettiin tunnustuksia parhaiden golfkenttien lisäksi eri kategorioissa ansioituneille golftoimijoille ja palveluiden tarjoajille. 

World Golf Awards -palkinnot jaettiin nyt kahdeksannen kerran. South East palkittiin Suomen parhaana kenttänä jo kolmannen kerran peräkkäin. Palkinnot myönnetään keväällä julkistettujen ehdokkaiden kesken käytävän yleisöäänestyksen perusteella. 

Golfliiton Pelaaja Ensin -kyselyn ykkönen

“Kaudella 2020 Kytäjällä toteutettu onnistunut viheriöremontti oli merkittävä investointi, joka on osaltaan vahvistanut South Eastin asemaa maamme ykköskenttänä. Kauden 2021 aikana kenttä oli erinomaisessa kunnossa ja houkutteli Kytäjälle paljon myös vieraspelaajia”, Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu löytää luonnollisia perusteita valinnalle.

Tukea omille määritelmilleen Koivu saa vieraspelaajien kategoriassa Pelaaja Ensin -kyselystä. Sen mukaan South East on kaudella 2021 ollut maamme paras kenttä, ja suositteluindeksin (NPS)  perusteella toisena.

Pelaaja Ensin -kyselyn kenttäarvoiden mukaan Kytäjä on maamme ykkönen neljässä eri kategoriassa. Kentät olivat vieraiden palautteen mukaan perusteella hienoja ja hyvin hoidettuja, (91, arvosana 24. elokuuta mennessä), viheriöt tasaisia ja pallo pyörii niillä kuten pitää. Myös tiiauspaikat (90), bunkkerit (89) ja harjoitusalueet saivat erinomaisen palautteen huhti-elokuun väliseltä ajalta.

“Positiivisen asiakaspalautteen lisäksi kentän suosion kasvu on näkynyt Kytäjän green fee -tuloissa, jotka ovat kasvaneet tällä kaudella lähes 100 %”, Koivu jatkaa.

Kytäjän uudistukset ja investoinnit kenttään on huomioitu myös kansainvälisessä golfmediassa. Elokuun lopussa julkaistun arvostetun brittimedia Golf Worldin “Top 100 Modern Courses” -listalla South East oli Euroopan kenttien joukossa sijalla 73.

Lokakuun lopulla ilmestyneessä saman golfmedian “Top 100 Continental Europe” -rankingissa Kytäjän South East arvostettiin parhaana suomalaiskenttänä sijalle 90. Manner-Euroopan kenttien joukossa. 

“Kytäjän järvi- ja metsämaisemat nostettiin lehden rankingissa kymmenen parhaan joukkoon Euroopassa ns. Setting-kategoriassa, jossa kenttiä arvioidaan niiden miljöön perusteella”, Koivu kertoo. 

“Tämä osaltaan kertoo Kytäjän potentiaalista myös kansainvälisenä golfkohteena”, Koivu iloitsee. 

Lähde: Kytäjä Golfin tiedote

Vanajanlinna Hotel ja Golf Tailors omien sarjojensa ykkösiä Suomessa

World Golf Awardsien listauksissa palkittuja eri sarjoissa on maakohtaisesti useissa sadoissa laskettava määrä. Vain voittajat julkaistaan.
Suomen parhaan golfhotellin tunnustuksen sai Vanajanlinna Hotel.
Susanna ja Ilkka Särkisen perheyritys, Golf Tailors nousi golfmatkatoimistoista ykkköseksi.

Maailman parhaan kentän palkinto myönnettiin tällä kerralla Augusta National Golf Clubille
The Belfry Englannissa on paras golfhotelli, Vietnam puolestaan kaudella 2021 maailman paras golfkohde.

World Golf Awards, palkitut

Etsi luettavaa