Hyppää sisältöön

Kymmenen lyönnin takaa The Openin ykköseksi – Paul Lawrien ennätystä on vaikea nokittaa

Paul Lawrie on kahden näytöspelin lisäksi vieraillut Suomessa myös golfmessuilla

Jean Van De Veld emureni Carnoustien viimeisellä. Paul Lawrie nousi Skotlannin kansallissankariksi voitettuaan vuoden 1999 The Openin.

European Tour listasi kauden 2020 päätteeksi merkittäviä tapahtumia ja ennätyksiä. Listaus on hyvä ja kattvaa, vain Sami Välimäki ensimmäisenä suomalaisena Kauden tulokkkaana on jäänyt vaille huomiota. 

Mielenkiintoisimpiin lukeutuu eittämättä Sebastian Söderbergin aikaennätys kierrokselle, jonka hän hölkkäsi pelattuaan viikonlopun kierroksella urakkansa yksin ja ensimmäisenä. Tulos 75 ei hätkähdytä, mutta aika meni historiaan, 97 minuuttia. Artikkelin ja lukuisia videoita ET:n ennätysten kavalkadista kaudella 2020 löydät , ET:n ennätykset ja kohokohdat 2020. 

European Tourin, sekä samalla PGA Tourin ja majorien kaikkien aikojen kovimmaksi ennätykseksi voidaan nimetä Paul Lawrien kipuaminen The OPenin voittajaksi vuonna 1999 Carnoustiessa.

Tuolloin 30-vuotias skotti oli ennen viimeistä kierrosta kymmenen lyöntiä Jean Van De Veldeä jäljessä. Sunnuntain kierroksella sää ja olosuhteet menivät päivän edetessä jatkuvasti huonommiksi. Alkupäässä lähtenyt Lawrie pelasi elämänsä kierroksen. Kärkipelaajien pakitellessa tuloslistalla alaspäin hänen odotuksensa päättyi uskomattomasti jaettuun kärkipaikkaan 72 reiän jälkeen.

Kolmen miehen uusinnassa Van De Velden lisäksi Lawrie kukisti Justin Leonardin, vuoden 1997  The Openin sankarin.

Paul Lawrie on pelannut Suomessa näytöspelit Peuramaalla jo ennen historiallista ykkköstilaansa, sekä  pari vuotta Openin voittonsa jälkeen Talissa (SAS Invitational) Greg Normanin tuuraajana.

European Tourilla saman kymmenen lyönnin takaa nousun on tehnyt Jamie Spence jo vuonna 1992, PGA Tourilla ei siis kukaan muu.

Kilpailu golfin terävimmässä kärjessä on entistä kovempaa, joten vastaavien nousujen tekeminen on työläämpää ja epätodennäköisempää kuin 1900-luvun lopulla.

Etsi luettavaa