Hyppää sisältöön

Kymen Golfin tiimerkit muuttuvat sukupuolineutraaleiksi

Kymen Golfin reikäjärjestys muuttuu tällä kaudella.

Kotkalaiskentän reikäjärjestys muuttuu täksi kaudeksi. Jatkossa tiimerkit merkataan kentän mittojen eikä värien mukaan.

Kymen Golfin reikien pelijärjestys muuttuu. Tulevalla kaudella kentällä peltaan 20 vuoden takaiseen reikäjärjestykseen, jossa vanhasta takaysitä tulee etuysi ja päinvastoin. Muutos kytköksissä siihen, että kentälle valmitui uusi klubitalo täksi kaudeksi.

”Pelijärjestysmuutosta ei tehdä vain muuttamisen ilosta, vaan tämä on kytköksissä remontoidun klubin sisäänkäynnin järjestelyihin terassin puolelta, jossa 9 väylältä siirrytään (ent. 18) 10 väylälle (ent.1). Näin terassin vieressä oleva Tuomo Hovin suunnittelema golfkärryjen taukopaikka tulee tarkoituksenmukaiseen käyttöön, kun se on siirtymän matkan varrella”, Kymen Golfin kapteeni Jouni Nykänen kirjoittaa kotkalaisseuran kotisivuilla.

Pelijärjestyksen muutoksen lisäksi myös tiimerkit muuttuvat. Värien sijaan tiimerkit merkataan kentän pituuden mukaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Kytäjän kentillä.

Jatkossa entinen valkoinen tiimerkki on 62, keltainen 57, sininen 53 ja punainen 49. Kun lukuun lisätään kaksi nollaa perään, saadaan kentän pituus metreinä aina kyseiseltä tiiltä pelattuna. Ongelmana väreissä on se, että ne mielletään usein miesten ja naisten tiiksi, jolloin esimerkiksi miesten kynnys pelata lähempää nousee korkeaksi.

”Muutoksella on tarkoitus saada pelaajat taitotasolleen ja lyöntien pituuksille sopivalle tiiauspaikalle, jolloin pelattavuuden ja pelinautinnon kokemukset toivottavasti lisääntyvät”, Nykänen kirjoittaa.

Kuva: Anssi Hypén / Cinemanssi.

Etsi luettavaa