Hyppää sisältöön

Kyläkoululaiset pakenevat sisäilmaongelmia golfklubille – Hillside Golfin klubitalosta tilapäinen koulu

Hillside Golfin klubitalo muuttuu väliaikaiseksi kouluksi

Vihdin Jokikunnan kyläkoulu muuttaa väliaikaisesti golfklubin tiloihin. Sisäilmaongelmista kärsivä koulu tutkitaan ja puhdistetaan läpikotaisin.

Golfklubin tilat tulevat hyötykäyttöön Vihdin kirkonkylällä. Jokikunnan kyläkoulu tarvitsi pikaisesti väliaikaiset tilat opettajien kärsittyä sisäilmaongelmista. Noin 40 lapsen muutto Hillsiden tiloihin tapahtuu maanantaina koulujen jatkuessa. 

Hillsiden kenttämestari Tommi Turunen selvensi asiaa ja täsmensi, että Hillsidessa otettiin kunnan ehdotus avosylin vastaan. 

”Samantien kun kunnalta kysyttiin mahdollisuutta muuttaa toistaiseksi klubin tiloihin, hyväksyimme ehdotuksen. Kaikki tapahtuu kovin nopeasti, joten itse vuokra neuvotellaan vasta maanantaina”, Turunen täsmentää.

Kunta hoitaa ruokahuollon, siivouksen ja pihojen aurauksen. 

”Meille ei jäänyt kovin paljoa tehtävää. Vähän jouduimme siirtämään särkyvää tavaraa ja alkoholijuomia pois tieltä”, Turunen jatkoi.

Väliaikainen vuokrasopimus on alustavasti voimassa tammi- ja helmikuun. Maaliskuuta on pidetty optiona, jos kyläkoulun tiloja ei ole vielä saatu kuntoon.

”Meillä pystyy jakamaan ravintolatilan neljään eri osaan, jotka tulevat toimimaan luokkahuoneina. Kyläkoulussa eri luokkia on yhdistetty niin, että neljä luokallista taitaa olla kokonaismäärä 40 oppilaasta”, Turunen laskeskelee. 

Hillside Golf pyrkii avaamaan kenttänsä huhtikuussa, joten silloin klubin tilat tuskin ovat enää koulun käytössä.

”Toivottavasti tämä ratkaisu tuo kenttäämme yhä lähemmäs kyläyhteisöä. Ehkä sieltä löytyy muutama vanhempi, joka haluaa tulla itse kokeilemaan ja tuo lapsensa myös lajin pariin.”

Etsi luettavaa