Hyppää sisältöön

Kuusi suomalaista taistelee Sardiniassa ”isoista rahoista”

Tapio Pulkkanen pelaa loistavaa kautta Challenge Tourilla.

Sardinian Challenge Tour -kilpailuun mahtuu peräti kuusi suomalaista pelaajaa. Isossa kisassa on viivalla koko kiertueen kärkimiehistö.

Italiassa käynnistyy huomenna Euroopan haastajatasolla ison rahan kilpailu, sillä Sardiniassa pelattavassa Italian Challenge Openissa on jaossa 300 000 euroa. Kyseessä on kauden tähän mennessä suurin kilpailu, kun laskuista jätetään pois kaksi Euroopan Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailua.

Suomesta kilpailuun osallistuu peräti kolme osallistujaa. Kovimmat odotukset kohdistuvat Tapio Pulkkaseen, joka on upeasti kiertueen rankingissa neljännellä sijalla.

Pulkkanen on osallistunut tällä kaudella seitsemään kilpailuun ja sijoittunut peräti viisi kertaa 20 parhaan joukkoon. Kirsikkana kakun päällä ovat kaksi kakkossijaa.

Pulkkasen edellä rankingissa ovat ainoastaan Julian Suri, Aaron Rai ja Julien Guerrier, jotka ovat Pulkkasen tapaan Italian-kisassa mukana, aivan kuten kiertueen rahalistan muutkin top 10 -nimet.

Voittajalle on luvassa 48 000 euron osuus palkintorahasta. Kisan ykkönen nousee korkealle rankingissa, vaikka alkukausi olisikin sujunut heikosti.

Pulkkasen lisäksi mukana ovat myös Linus Väisänen, Oliver Lindell, Jaakko Mäkitalo, Roope Kakko ja Kalle Samooja. Heistä Lindell, Väisänen ja Mäkitalo pääsivät kilpailuun mukaan Vierumäen villeillä korteilla.

Team GoGolfiin kuuluva Lindell onnistui viime viikolla Prahan-kilpailussa kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta kaksi kierrosta par-tahtiin viikonloppuna ei riittänyt pitämään sijoitusta kymmenen parhaan joukossa helpohkolla kentällä. Lindell sai ennen Prahan-kisaa draivipelinsä toimimaan. Torstaina ja perjantaina myös puttipeli toimi.

”Kaikki on aika lailla samalla lailla kuin viime viikolla. Lähden pelaamaan ehjää kisaa,  niin että viikonloppunakin onnistuisin pysymään kärjen vauhdissa”, Lindell viestitti Sardiniasta.

Kilpailu pelataan Molas Resortissa. Lomakeskuksen kentän on suunnitellut Gary Player.

”Kentällä on pari isoa vesiestettä, jotka olisivat normaalisti pelissä, mutta nyt on kuiva kausi, eikä niissä ole kuin ruohoa ja niistä pystyy hyvin lyömään”, Lindell kuvaili.

Kilpailu perätään sangen kuumissa olosuhteissa, sillä lämpöä on Sardiniassa päälle 30 astetta.

Kilpailun lähtöajat

 

Etsi luettavaa