Hyppää sisältöön

Kuuma putteri vei Toni Hakulan lähemmäs unelman toteutumista: ”Olisi todella upeaa pelata PGA Touria”

Toni Hakula pelaa 29-vuotiaana uransa parasta golfia

Toni Hakula voitti Floridassa kolmostason kilpailun. jossa oli mukana myös pelimiehiä kovemmilta kiertueilta. Paikka PGA Tourin kisaan on kiinni menestyksestä LocaliQ Seriesin kahdessa viimeisessä kilpailussa.

Toni Hakula on pelannut suomalaisesta näkövinkkielistä viimeisten vuosiden aikana melkoisesti tutkan alapuolella, minitoureilla, joista ei maailmanlistan pisteitä eikä otsikoita mediaan kerry. 

Keskiviikosta perjantaihin hän ahersi kolmen PGA Tourin alaisen kolmostason kiertueen yhteiskisasssa  (LocaliQ Series)  Floridassa tuloksen 17 alle, voittaen The Challenge at Harbor Hilsin  yhdellä lyönnillä tuloksin 66-64-63.

”Oli tosi hienoa saada ykköstilta. 17 alle on missä tahansa kova tulos. Löin koko viikon erittäin hyvin, mutta putteri oli ratkaiseva ase. Se oli liekeissä joka päivä. Tuntui että mistä vaan meni sisään”, Hakula raportoi kisan kulkua GoGolfille.

Hakulan kertoma on lohdullista kuultavaa kaikille niille, jotka päivittelevät menestymättömyydensä syyksi huonoa puttipeliä. Toni Hakulalla on ollut kulmarautansa kanssa haasteita varsin pitkään USA:n vuosiensa aikana, välillä toki parempiakin jaksoja.

”Vähän on tullu World Rankingiin vaikuttavia kisoja,  kun ei niitä ole ollut itselle tarjolla tänä vuonna.  Pelasin kesällä 6 APT tourin kisaa ja sen jälkeen nyt 6 LocaliQ Seriesin kisaa. Valitettavsti APT- kisoista ei WR pisteitä saa ,vaikkakin taso erityisesti tänä vuonna ollut todella kova. Muutama PGA Tourin  pelaaja ja useampi Korn Ferryn kortin omaava pelaaja on ollut mukan,kun muuta ei ole ollut tarjolla.”

”Niissä huonoin sija itsellä oli kesällä T20, kahdessa parhaassa olin viiden joukossa.  Tämä on ylivoimaisesti paras kauteni. Saisi vaan normi Tour jatkua tässä piakkoin”, Hakula summaili.

Uransa toisen World Tourille laskettavan kisan voiton Hakula arvostaa korkealle.

”Kyllä tämä kärkipäähän menee, vaikea laittaa  saavutuksia järjestykseen. Täällä oli jopa kovin field, kun monilta kolmostason kiertueilta sekä kakkostoson Korn Ferryltä oli pelaajia mukana.”

LocaliQ Seriesiin  laskettavia kisoja on jäljellä vielä kaksi.

”Olen sillä rankingilla kolmantena, kaksi ensimmäistä saa yhden osallistumisoikeuden PGA Tourille tulevan vuoden aikana. Siinä on minulla suuri tavoite ja unelma”, Hakula tiedostaa.

Siirtyessään ammattilaiseksi neljän vuoden opiskelujen jälkeen University of Texasissa, Hakula ilmoitti tavoitteensa selkeästi. Hän tähtäsi PGA Tourin kortin saavuttamiseen.

Toni Hakula, maailmanlista

Pistelista LocaliQ Series, artikkeli  in english

PGA Tour Latinoamerica & LocaliQ Series, kilpailukalenteri 2020

Etsi luettavaa