Hyppää sisältöön

Kuuma Fitzpatrick olisi ansainnut paikan Ryder Cupiin?

Matt Fitzpatrick olisi kuulunut joukkueeseen jos karsinta olisi lopetettua viikkoa myöhemmin

Matt Fitzpatrick teki jälleen vakuttaavaa ja kellontarkkaa työtä Omega European Mastersissa. 24-vuotias oli tulikuuma ratkaisuhetkillä nousten ensin uusintaan ja lopulta voiton puolustukseen.

Matt Fitzpatrickin osalta Ryder Cup -karsinta päättyi viikon liian aikaisin. Jos joukkue olisi valittu vasta Sveitsin osakilpailun jälkeen, olisi Fitzpatrick osa Euroopan joukkuetta. 

Kun Thomas Björn valitsi villejä korttejaan, oli Fitzpatrick varmasti osa valintaprosessia. Lopulta Björn kuitenkin sivuutti nuoren englantilaisen päätyen valitsemaan hänen edelleen Ryder Cup -kokemusta. 

Omega European Mastersin päätös osoitti, että Fitzpatrick on todella kova myös ratkaisuhetkillä. Viimeiseen reikään lähdettäessä hän oli lyönnin häviöllä Tanskan Lucas Bjerregaardile. Viimeisen reiän lähestyminen pariin metriin ja putti sisään varmisti, että viime vuoden voittaja pääsi uusintaan. 

Uusinnassa Fitzpatrick ei tarvinnut kuin yhden paikan. Noin 4 metrinen voittoputti kolahti kovaa ja keskelle. Näin 24-vuotias englantilainen oli varmistanut itselleen 416 000 euron palkintoshekin, nousun maaimanlistalla noin 30 sijalle ja perustelut kertoa, että hänet olisi pitänyt valita Ryder Cupiin. 

Etsi luettavaa