Hyppää sisältöön

Kurt Kitayama löysi vireen Honda Classicissa: ”En odottanut tällaista kierrosta”

Kurt Kitayama käväisi parhaimmillaan maailmanlistan sijalla 66:s. KUVA: GETTY IMAGES

Kurt Kitayama (64,-6) johtaa PGA Nationalilla Palm Beach Gardensissa avauskierroksen jälkeen Honda Classica. Kotikonnuillaan kilpaileva Daniel Berger (65,-5) ja Brooks Koepka (68,-2) ovat nimekkäimmät takaa-ajajat.

Kaliforniasta minitourien ja Asian Tourin kautta DP World Tourille siirtynyt 28-vuotias Kurt Kitayama on hakenut ilman tulosta menestystä PGA Tourilta.

Pelaamissaan 25:ssa kisassa hän on karsiutunut 16 kertaa, joista ennen meneilläään olevaa Honda Classsia viidesti.

DP World Touria seuraavat muistavat hänet miehenä, joka voitti tulokaskaudellaan 2019 11:sta ensimmäisestä startistaan Mauritiuksen ja Omanin kisat.

Menestys ei päättynyt tähän, Kitatama oli kauden loppuvaiheilla uusimassa Turkin ison kilpailun voitosta, ja hävisi vuoden tulokkaan tittelin vain rinnanmitalla Robert MacIntyrelle.

MAINOS

Nyt kannattaa päivittää golfvälineet ja ostaa uusia vaatteita, sillä messukampajan aikaan teet hankintoja edullisesti. Kampanja päättyy 14.3.2022.

Klikkaa ostoksille >>

Vuosien 2020-2022 aikana menestysten lista on lyhyt, maailmanlistan paras sijoitus (66.) on jo reilut 200 heikompi (289.), eikä juuri kukaan odottanut Honda Classicissa Kitayamalta mainetekoja.

”En odottanut johtavani kilpailua, mutta olen pelannut edellisissä kisoissa hyvin. Puttini toimi mainiosti torstaina”, kiteytti Kitayama tuntonsa.

Vaikka melkoinen osa maailmantähdistä asuu Palm Beach Gardensia ympäröivissä hulppeissa pikkukaupungeissa, vain Brooks Koepka, Joaquin Niemann, Daniel Berger ja kisan jumbona avauspäivän jälkeeen oleva Matthew Wolff (+11) ovat mukana.

Honda Classic osuu epäedulliseen kohtaan, sitä merkityksellisempien ja isomman potin tarjoavien kisojen väliin.

Kolmen edellisen kerran voittajien lista koostuu vähemmän tunnetuista Tourin kiertäjistä, Matt Jones,Im Sung-jae, Keith Mitchell, joten Kurt Kitayama sopisi tähän sarjaan erinomaisesti jatkoksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa