Hyppää sisältöön

Kunniapuheenjohtaja Soratie nukkui pois

Seppo Soratie oli juhlimassa EGS:n 40-vuotista taivalta

Seppo Soratien pitkä elämä tuli tiensä päähän kunnioitettavassa 92-vuoden iässä. Soratie on ollut keskeinen hahmo suomalaisen golfin kehityshistoriassa.

Seppo Soratie on ainoa Suomen Golfliiton kunniapuheenjohtajan tittelin saanut henkilö. Maaliskuussa hänet nimettiin suomalaisen golfin Hall of Fameen. Soratie kerkesi toimia myös Golfliiton varsinaisena puheenjohtajana vuosina 1979-1986. 

Soratien oli Talin miehiä 70-luvulla ja toimi myös Suomen vanhimman seuran kapteenina vuodet 1971-1972. Golfura jatkui kuitenkin Sarfvikissa, jonka perustamisessa Soratien asema on ollut keskeinen. Soratie sai nerokkaasti tuotua yrityselämän ja golfin lähelle toisiaan. 

Golfliiton kultaisen ansiomerkin Soratie sai jo vuonna 1987, hän oli ensimmäisten joukossa kehittämässä myös kansallista golfjulkaisua, Suomen suurinta jäsenlehteä, eli Golflehteä. 

Soratie hengitti golfia elämänsä loppuun saakka ja oli vielä viimeisten vuosien aikana aktiivisesti mukana Sarvikin yhtiön toiminnassa ja kokouksissa, vaikkei itse enää pelannutkaan. 

Asiasta uutisoi ensin Golfpiste.com.

Etsi luettavaa