Kun sade lakkasi, Korhosen peli sakkasi

Mikko Korhonen pelasi sunnuntaina sateessa paremmin kuin auringonpaisteessa.

Mikko Korhonen ei onnistunut kotiuttamaan kelpo mahdollisuutta huippusijoitukseen Trophée Hassan II -kilpailussa Marokossa. Epäonnistuneen lopun vuoksi mies putosi kauas kärjestä.

Mikko Korhosella oli äitienpäivänä kaikki mahdollisuudet huippusijoitukseen Euroopan Tourilla. Alkukierros pelattiin tihkusateessa, ja nummelainen oli parhaimmillaan kisassa hetken jopa jaetulla neljännellä sijalla. Takaysillä sade lakkasi ja aurinko tuli esiin, mutta suomalaisen maailma synkkeni.

Korhonen teki alkuun kymmenen perättäistä paria. Ensimmäisen bogin Korhonen teki 11. reiälle. Seuraavalle syntyi jälleen par, mutta sitten peli lähti laukalle. Korhonen teki bogi-bogi-tuplabogi-putken ja putosi reippaasti tulosluettelossa alaspäin.

”Mikä takaysi! Taas oltiin kontrollissa ensimmäiset 10 reikää, sitten kaikki hävisi. Totaalinen sulaminen, löin joka puolelle enkä osunut putterilla metristä reikään. Vähän sekosi pasmat, enkä päässyt enää takaisin peliin”, Korhonen kertoi kierroksen kulkua.

Korhonen teki loppuun vielä yhden bogin, mikä tarkoitti sitä, että takalenkin Korhonen pelasi peräti 43 lyönnillä (par 37). Korhosen kierrostulos oli tänään 78 lyöntiä eli kuusi yli parin.

Korhosen sijoitus sijoittui kisassa 22:nneksi, kun hän lähti päätöspäivään kuudennelta sijalta. Hän ei onnistunut tekemään päätöskierroksella birdien birdietä.

”En vaan kestänyt näitä olemattomia, itse keksittyjä paineita. Sunnuntaina ei ole ikinä hauska sulaa”, Korhonen ruoski itseään.

Royal Golf Dar Es Salamin kenttä osoittautui myös sunnuntaina pahaksi rastiksi pelaajille, sillä ainoastaan viisi pystyi alittamaan parin. Yksi heistä oli kilpailun uusinnan jälkeen voittanut Etelä-Korean Jeunghun Wang. 20-vuotias tulokas pelaa vahvaa kautta, sillä Intian-osakilpailussa hän sijoittui toiseksi.

Uusintatappion katkeraa kalkkia joutui nielemään Espanjan Nacho Elvira. Kolmossijan jakoivat Englannin Robert Rock ja Ranskan Clément Berardo.

Seuraavan kerran Korhonen kilpailee noin puolentoista viikon päästä Irlannissa. Kisaan ovat ilmoittautuneet myös Mikko Ilonen ja Roope Kakko.