Hyppää sisältöön

Kumpi draivasi Saudi-Arabiassa paremmin: Bryson DeChambeau vai Wilco Nienaber?

Wilco Nienaber hävisi Saudi Internationalissa Bryson DeChambeaulle draivien mitassa

Saudi International -kilpailussa viime viikolla kohtasivat PGA Tourin ja European Tourin pitkälyöntisimmät pelaajat Bryson DeChambeau ja Wilco Nienaber. Vertasimme pelaajien avauslyöntien tilastoja keskenään.

Bryson DeChambeau ja Wilco Nienaber kohtasivat viime viikonvaihteessa Saudi-Arabiassa. Kumpikin oli kiertueen pitkälyöntisin pelaaja viime kaudella.

Nyt kun kaksikko pelasi neljä kierrosta samassa kilpailussa, saatiin vertailukelpoista dataa miesten avauslyönneistä, joskaan kumpikaan ei esittänyt kilpailussa parastaan.

Suuri yllätys ei ole se, että DeChambeau vei pidemmän korren avauksien keskipituudessa. Hän täräytti pallon keskimäärin 329,88 jaardin eli noin 302 metrin päähän tiiauspaikalta. Nuoren Nienaberin noteeraus oli 320,5 jaardia eli noin 293 metriä.

Nienaber sijoittui kilpailussa avauslyöntien pituustilastossa kuudenneksi. Hänen edellään olivat muun muassa Yhdysvaltain Kurt Kitayama ja Dustin Johnson sekä Uuden-Seelannin Ryan Fox.

Sekään tuskin saa kenenkään päiväkahveja menemään väärään kurkkuun, että kummankaan väyläosumaprosentti ei ollut järjin hyvä. Bryson osui Saudi-Arabiassa väylään vain joka kolmannella avauksellaan, eikä Nienaber ollut tässä mielessä paljon pekkaa pahempi. Hänen väyläosumaprosentti oli 35,71.

Strokes Gained -tilastossa Nienaber oli kuitenkin selvästi DeChambeauta edellä. Mistä tämä johtuu?

No siitä, että Strokes Gained -tilastossa otetaan huomioon muitakin tekijöitä kuin se, osuuko pallo väylään vai ei. Saudi-Arabiassa DeChambeaun pallo karkasi välillä sellaisiin paikkoihin, että massiivisen pitkistä lyönneistä huolimatta niistä oli vaikea jatkaa peliä.

Avauslyönneissä Nienaber voitti pelaajien keskiarvoa lähes lyönnillä (0,97) per kierros avauslyöntien perusteella, kun DeChambeaun oli tyytyminen reilun puolikkaan lyönnin etuun keskiarvoon nähden.

PGA Tourilla DeChambeau oli tässä tilastossa ykkösenä viime kaudella ja johtaa samaa tilastoa myös tämän kauden osalta, mutta Saudi-Arabiassa hän oli vasta 23:s Nienaberin yllettyä sijalle kahdeksan.

Tämän tilaston kärkikolmikko Saudi-Arabiassa oli Ryan Fox, Sergio Garcia ja Dustin Johnson.

Saudi International -kilpailun draivitilasto

Etsi luettavaa