Hyppää sisältöön

Kulturelli Korineum irrottaa arjesta

Korineum on tunnettu paitsi upeista golfkentistään

Pohjois-Kyproksen historiallinen alue tarjoaa elämyksiä niin golfareille kuin kulttuurista kiinnostuneillekin.

Golflomailijan paratiisiksi suunnitellusta Korineum Golf Resortista on muodostunut yksi tärkeimmistä kohteista muun muassa Juha Passin operoimalle Golfpassille. 

Golfpassi lennättää suomalaisia golfareita Korineumiin paitsi pelaamaan, mutta myös tutustumaan alueen rikkaaseen ja mielenkiintoiseen historiaan. Golfarit ovat tavallisesti pysyneet pitkälti kentän puolella, mutta nähtävää olisi enemmänkin.

”Asiakkaiden toiveiden mukaan mennään ja siksi olemme Korineumissa keskittyneet vain golfiin. Oppaalta kysymällä tai etukäteen tilaamalla on kuitenkin mahdollisuus tutustua autenttiseen Pohjois-Kyproksen historiaan ja upeisiin linnoituksiin resortin järjestämillä retkillä”, Passi kertoo.

Korineum Golf Resort sijaitsee sääoloiltaan ihanteellisella alueella. Kyproksen sää on keskimäärin äärimmäisen poutainen ja lämpötilat pysyvät parhaina matka-aikoina maltillisissa lukemissa. Takit ja lämpimimmät pitkähihaiset voi kuitenkin suosiolla jättää kotiin. Tilastollisesti Korineum Golf Resort sijaitsee yhdellä Euroopan lämpimimmistä alueista.

Korineumin vankka suosio perustuu Juha Passin mukaan yksinkertaisiin asioihin. Hyvä ilmasto on yksi tärkeimmistä. Toinen on pitkä suhde resortin omistajaperheen kanssa, minkä ansiosta resortista on pystytty kehittämään suomalaisten toiveita vastaava kohde. 

Pohjois-Kypros kuuluu Turkin hallintoalueeseen ja sinne voi lentää ainoastaan Turkin maaperältä. Lento Istanbulin kautta kestää noin 8 tuntia.

Palvelu on aina ammattitaitoista ja kaikki toimii mutkattomasti. Reilulla tonnilla saa paljon golfia, ammattitaitoiset oppaat, puolihoidon, laadukkaan majoituksen, lennot ja bäginkuljetusmaksut.

”Korineum on helppo kohde. Ruoka on hyvää, kaikki toimii mutkattomasti, eikä asiakkaan tarvitse tehdä muuta kuin pelata ja nauttia lämmöstä”, Passi kertoo.

Petteri Mäkelä on Golfpassin edustaja Korineumissa läpi talven.

Petteri Mäkelä on Golfpassin edustaja Korineumissa läpi talven.

Golfpassi

Kyrenian historiallisen kaupungin linnoitukset ja upea satama houkuttelevat viettämään iltaa myös golfkentän ja resort-alueen ulkopuolella. Paikalliset ja turistit nauttivat sulassa sovussa viiniä rauhallisten liha- ja kalaravintoloiden notkuvien pöytien ääressä.

Kaupunki on jalankulkijalle kompakti kokonaisuus, jossa tärkeimmät nähtävyydet löytää ilman takseja tai ruuhkia. Matkaa Korineumista Kyreniaan kertyy 20 kilometriä ja päivisin resortista saa ilmaisen kuljetuksen kaupunkiin.

Moni vieroksuu liian suuria ja täyteen ahdettuja golfkeskuksia. Korineumissa pelaamaan pääsee ilman suurempia kiireitä tai ruuhkia – ainakin vielä. Kentältä aukeavat upeat maisemat välimerelle ja ”viiden sormen vuorille”. 18-reikäinen klubipelaajille suunniteltu kenttä on tullut tunnetuksi myös hyvästä kunnostaan. Haasteita löytyy, mutta kentältä selviää pois kunnialla vaikka peli olisi vielä hieman talviterässä.

Lisäksi Korineumin resortista löytyvät hyvinvointipalvelut, kuntosali, saunaosasto pore- ja ulkoilma-altaineen, kolme ravintolaa ja baari. 

Kevään matkoille on vielä jäljellä paikkoja perushintaan 1095 euroa. Lisää golfmatkoja löydät Golfpassin sivuilta.

 

Etsi luettavaa