Kulta taisi karata Mikko Rantaselta Speedgolfin MM-kisojen avauskierroksella – mitali kuitenkin käsien ulottuvilla

Maailmanmestaruutta puolustava Mikko Rantanen aloitti speedgolfin MM-kilpailut lupaavasti Kisa pelataan Floridassa.

Mikko Rantanen juoksi World Golf Villagen kentän aikaan 53.55 ja löi 71 kertaa. Lyöntitulos oli sama kuin kilpailua johtavalla Uuden-Seelannin Jamie Reidillä, mutta kentän kiertämiseen hän käytti yli 10 minuuttia Reidiä enemmän aikaa.

Speedgolfissa yksi lyönti vastaa yhtä minuuttia. MM-kilpailuissa voitto ratkeaa kahden kierroksen yhteistuloksen perusteella.

Mestaruus näyttää karanneen Rantaselta, mutta hopeamitaliin konkarilla on vain kaksi minuuttia. Pronssimitali on ihan käsien ulottuville, sillä Japanin Motoharu Kitamura on vain kymmenen sekuntia suomalaista edellä.

”Tavoitteena on huomenna pelata samalla pelisuunnitelmalla kuin tänäänkin. Mailoina puu 3, raudat 6 ja 9, sw ja putteri. Juoksuvauhtia en pysty kiristämään. Alle par kierroksella ja samalla ajalla mitali on lähellä. Voittoon ei ole mahdollisuutta, ellei Jamie keskeytä. Kaveri on huippukunnossa”, Rantanen sanoi tiedotteessa.

Muista suomalaista Lauri Alakuijala on 17:ntenä, Marko Kuningas 18:ntena, Henrik Honkalehto 19:ntenä ja Jari Pitkälä 22:ntenä.

Milla Hallanoro on naisten sarjassa toisena.

Naisten sarjassa Suomen Milla Hillanoro on toisena. Hallanoron juoksuaika oli 63.10 ja lyöntejä kertyi 80. Kisaa johtaa Yhdysvaltain Lauren Cupp, joka oli vajaat pari minuuttia suomalaista nopeampi ja löi kaksi lyöntiä vähemmän.

Eroa on siis noin neljä minuuttia, mikä ei ole speedgolfissa iso marginaali.

Seniorisarjassa Timo Eskeli lähtee toiselle kierrokselle toiselta sijalta. Eskelin vahvuutena on juoksu, joka kulki avauspäivänä hyvin, mutta lyöntejä kertyi liika, kun putit eivät uponneet.

Voitto on jo käytännössä vuoden 2016 avoimen sarjan maailmanmestarin Jamie Youngin

Naisten sarjassa on neljä ja seniorisarjassa kahdeksan osallistujaa. Yleiseen sarjaan lähti mukaan 24 speedgolfaria.

Juttua on korjattu. Seniorisarjassa on kahdeksan osallistujaa ja yleisessä sarjassa 24 pelaajaa.