Hyppää sisältöön

Kulokorpi itsensä pahin vastustaja PGA:n mestaruuskisoissa

Kristian Kulokorpi voitti PGA:n mestaruuden lyönnin erolla. KUVA: JUHA HAKULINEN

Kristian Kulokorpi mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen PGA:n mestariksi. Seniorisarjassa PGA:n mestaruutta juhli Harri Murtonen.

Kahden ensimmäisen kierroksen aikana ruhtinaallisen etumatkan itselleen kerännyt Kristian Kulokorpi kruunattiin päätöspäivän takelteluista huolimatta ammattilaisgolfjärjestö Suomen PGA:n mestariksi Vuosaari Links -kentällä pelatuissa kilpailuissa.

Kulokorpi aloitti viimeisen kierroksen tasaisen laadukkaasti pelattuaan ensimmäiset yhdeksän reikää kaksi alle parin. Sen jälkeen kaikki kuitenkin muuttui, ja pariin kertaan aiemminkin tällä kaudella kärkipaikalta hyytynyt Kulokorpi alkoi tehdä bogeja kiihtyvällä tahdilla.

Kilpailua parhaimmillaan peräti seitsemällä lyönnillä johtanut Kulokorpi ja hänen lähimpänä haastajanansa ollut Teemu Bakker olivat lopulta tasatilanteessa, kun he löivät viimeisen väylän avauslyönnit. Bakkerin avauslyönti karkasi väylän vasemmalla puolella olleeseen pitkään heinään, eikä sitä kolmen minuutin aikarajan sisällä löydetty, ja hän joutui lähtemään tiille lyömään uutta palloa.

Lopulta Kulokorpi taisteli itsensä kunnialla maaliin tuloksessa -5, joka riitti tuomaan hänelle PGA:n mestaruuden. Toiseksi kiri Peter Puhakka, joka jäi lyönnin päähän Kulokorvesta. Bakker ja Niclas Hellberg (-3) jakoivat kolmannen sijan.

”Tämä voitto on ollut tulossa”

Kristian Kulokorpi pelasi 45 ensimmäistä reikää 11 alle parin ja yhdeksän viimeistä kuusi yli. KUVA: JUHA HAKULINEN

Komean kiertopalkinnon kanssa poseerannut Kulokorpi oli kauden viimeisen kilpailun jälkeen lopulta varsin onnellinen, vaikka voitto ei tullut sillä tavalla, miten hän olisi toivonut.

”Kausi on ollut vahva, ja tämä voitto on ollut tulossa. Aiemmin se viimeinen päivä on ollut hankala, mutta nyt viimeinen ysi oli paha”, Kulokorpi naureskeli.

Kulokorven pelin sukellus torstaina takaysillä oli raju, sillä hän teki viimeisen kahdeksan reiän aikana neljä bogia ja yhden tuplabogin. Ensimmäisen 46 reiän aikana hän oli tehnyt vain kolme bogia.

”Ensimmäinen kolmen putin griini 11:llä oli se käännekohta. Siinä alkoi tulla vähän epävarmuutta, ja aloin miettiä liikaa vauhtikontrollia. Siitä se alkoi hiljalleen kerääntyä, eikä siellä lopulta kyllä säkäkään käynyt yhtään”, Kulokorpi kertoi syitä kehnolle lopetukselleen.

Vaikka Kulokorven lopetus ei ollut säkenöivä, se riitti siitä huolimatta voittoon, ja se lopulta ratkaisee. PGA:n mestaruuskilpailu oli Kulokorven kauden viimeinen kilpailu. Nyt on ansaitun levon aika.

”Tähän on hyvä lopettaa kausi. Nyt mennään kotiin lepäämään. Treenit jatkuvat ensi kuun lopussa.”

Kulokorpi kuittasi voitostaan 2 650 euroa.

Murtonen voitti seniorisarjan

Harri Murtoselle PGA:n mestaruus oli ensimmäinen senioreissa. KUVA: JUHA HAKULINEN

Seniorisarjassa mestaruustaisto oli päätöspäivään lähdettäessä kolmen kauppa. Harri Murtonen, Marko Kallinen ja Julius Pohjola pelasivat kaikki avauskierroksella saman tuloksen, joten heillä oli selkeä tilanne lähteä torstain kierrokselle.

Mestaruuteen kurotti lopulta Murtonen, joka pelasi toisenakin kilpailupäivänä tuloksen 74. Murtosen yhteistulos +4 oli neljä lyöntiä parempi kuin hopealle sijoittuneella Kallisella. Pohjola (+10) oli lopulta kolmas.

Minni & Roope Golf Schoolin riveissä golfopettajan töitä tekevä Murtonen otti Vuosaaresta ensimmäisen PGA:n seniorimestaruutensa.

”Yleisen sarjan mestaruus minulla on vuodelta 2004 Nordcenteristä. Ja nyt tämä heti sitten tähän perään”, Pickala Golf Clubia edustava Murtonen naurahti.

”Olihan se jännää pelata voitosta. Keli, kenttä ja lipunpaikat olivat välillä aika jänniä, niin kyllä siellä kieli keskellä suuta sai pelata.”

Tulospalvelu

Lähde: Suomen PGA:n tiedote

Etsi luettavaa