Hyppää sisältöön

Kullo Golfin uusi toimitusjohtaja souti viime talvena Atlantin yli ja keskittyy nyt porvoolaisen kentän kehittämiseen: ”Soudut on nyt soudettu”

John Blässar aloittaa Kullo Golfin toimitusjohtajana syyskuussa. KUVAT: LASSI PEKKA TILANDER JA KULLO GOLF

John Blässar valittu Kullo Golfin toimitusjohtajaksi. Blässar on kokenut yrittäjä ja johtaja, joka saa tehtäväkseen golfkentän laadun parantamisen.

Kullo Golf Oy:n hallitus on valinnut John Blässarin yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Rauno Pusaa, joka jää eläkkeelle.

Blässarilla on laaja työhistoria Suomesta ja ulkomailta. Hän on toiminut yrittäjänä ja erilaisissa johtotehtävissä kansainvälisissä yrityksissä. Viimeiset neljä vuotta hän on työskennellyt laitureita valmistavan Marinetekin Ruotsin-maajohtajana.

Golfalalla Blässar ei ole aiemmin työskennellyt, mutta tuntee alan hyvin harrastuksen kautta.

Golfia paremmin hänet tunnetaan kestävyysurheilijana. Blässar oli Markus Mustelinin kanssa paljon lehtien sivuilla viime talvena, kun kaksikko osallistui Atlantic Challenge -soutukilpailuun. Kilpailussa soudettiin Atlantin yli Kanarialta Karibialle. Matka kesti 41 päivää ja kilometrejä kertyi soutaen yli 5 000. Urakka oli onnistunut, sillä Blässar ja Mustelin nappasivat parisoudussa luokkavoiton.

”Muutto takaisin Suomeen nyt kesällä tarkoitti myös uusien työkuvioiden etsintää. Ja soudut on soudettu, ainakin nuo pidemmät pätkät. Aika oli etsiä uusia haasteita. Viihdyn golfin parissa ja olen todella innokas aloittamaan Kullo Golfissa. Uskon tuovani uutta voimaa ja kehitysideoita, miten tehdään Kullo Golfista vielä parempi ja viihtyisämpi kenttä”, Blässar kertoo Kullo Golfin tiedotteessa.

Kullo Golf on viime vuosina investoinut vahvasti harjoitteluolosuhteiden parantamiseen. Range, lähipelialue ja opetusstudio on uusittu. Lisäksi se on panostanut ilmalämpöjärjestelmään ja aurinkovoimalaan.

Kullo Golfin hallituksen puheenjohtaja Jani Vaskola kertoo tiedotteessa, että seuraavaksi on vuorossa kentän laatutason parantaminen.

”Rauno Pusa veti projektit läpi onnistuneesti ja hänen siirtyessä nauttimaan ansaituista eläkepäivistä, yhtiö päätti rekrytoida toimitusjohtajan, jolla on näkemystä kansainvälisestä laatutasosta sekä ymmärrystä, miten Kulloota voisi kehittää eteenpäin yhtiöksi, joka palvelee pelaajien kokemusta kaikilla osa-alueilla”, Vaskola sanoo.

Vaskolan mukaan Blässarin tausta sopi täydellisesti Kulloon tarpeisiin 

”Hän on aiemmin osoittanut sitoutuvansa haastaviinkin tehtäviin sekä vetänyt alusta loppuun omalla esimerkillä vaativia ja onnistuneita projekteja. Hänellä on kykyä nähdä kokonaiskuvia, tulla toimeen kaikkien kanssa eri tasoilla ja ymmärrystä mitä vaaditaan menestyvään liiketoimintaan kuin myös mitä urheilijat arvostavat nauttiakseen pelaamisesta”, hän perustelee valintaa.

”Kenttä, harjoitteluolosuhteet ja pelaajat ovat golfyhtiön ydinliiketoimintaa. Pitkän tähtäimen strategiamme on toimia vahvana ja itsenäisenä – peli ja pelaajat edellä. ”Jollen” tehtävänä on toteuttaa tätä strategiaa, jotta Kullo Golf tulee kehittymään entistä paremmaksi kaikille golffareille.”

Blässar aloittaa työt Kullo Golfissa syyskuussa.

Juttua korjattu: Kullo Golfin puheenjohtajan nimi on Jani Vaskola, eikä Sami Vaskola, kuten jutussa aiemmin luki.

Etsi luettavaa